Askeri uçak İstanbul'da sokağın ortasına düştü - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2010 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Samandıra'da küçük bir askeri eğitim uçağı düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

- Küçük bir askeri eğitim uçağı, Samandıra'da yerleşim birimlerine yakın bir yerde düştü. Binaların önüne düşen uçak ters döndü.

İlk bilgilere göre kazada ölen ya da yaralanan yok.


ASKERİ UÇAĞIN ENKAZI KALDIRILIYOR

- İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde sokak ortasına düşen askeri eğitim uçağının enkazını kaldırma çalışmaları başladı.

Uçağın, eğitim amacıyla Samandıra'daki 4. Kara Havacılık Alayı'ndan kalkışından sonra düştüğü anlaşılırken, olay yerine gelen askeri vinçle enkaz kaldırma çalışmalarına geçildi.

Bu arada, uçakta bulunan 3 askeri personelin rütbesinin üsteğmen olduğu, subayların olayın ardından GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığına sevk edildiği belirtildi.


GENELKURMAY: ÜÇ KİŞİLİK MÜRETTEBATIN SAĞLIĞI İYİ

- Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde mecburi iniş yapan uçakta bulunan üç kişilik mürettebatın ilk kontrollerinde sağlık durumlarının iyi olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlar kaydedildi:

''Bugün saat 10.37'de; İstanbul Samandıra'daki havacılık birliğinden eğitim maksadıyla kalkış yapan T-182T CESSNA modeli uçak, teknik bir arıza nedeniyle, havaalanı yakınında bir yere mecburi iniş yapmıştır.

Uçakta bulunan üç kişilik mürettebat derhal hastaneye sevk edilmiş ve yapılan ilk kontrollerinde sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edilmiştir. Kaza mahallinde, sivil vatandaşlarımızda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber