Giyim yardımı 100 TL

Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giyim yardımı 100 TL

2009 yılı toplu görüşmelerinde mutabakata alınan 'Giyim Yardımlarının Nakden Ödenmesi'yle ilgili yönetmelik Bakanlar Kurulu tarafından imzalandı.

Buna göre önceki yıllarda giyim yardımını ayni olarak alan memurlar giyim yardımı nakit olarak alacaklar. Yönetmelik değişikliğinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2010 olacak. Eğitim Bir-Sen Genel Sekteri Halil Etyemez, memurların alacağı bu nakit yardımın miktarının devlet memurlarının meslek gruplarına göre değişiklik göstereceğini söyledi.

FAZLI ŞAHAN/ Yeni Şafak


Memurlar 100 TL giyim yardımını nakden alacak

Hükümet, yaptığı yeni düzenlemeyle birlikte bugüne kadar memurlara kıyafet olarak yapılan giyim yardımını nakit ödeme kararı verdi. 2009 toplu görüşmelerinde mutabakata alınan ?Giyim Yardımlarının Nakden Ödenmesi'yle ilgili yönetmelik Bakanlar Kurulu tarafından imzalandı. Buna göre önceki yıllarda giyim yardımını aynî olarak alan memurlar giyim yardımı nakit olarak alacaklar. Yeni düzenlemeyle birlikte doktora doktor önlüğü, zabıtaya zabıta kıyafeti olarak verilen yardımlar artık son bulacak. Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu değişikliğin, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Ayrıca Giyim Yardımlarının nakden ödenmesi ile ilgili yönetmelik değişikliğinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2010 olacak.

DEVLET 100 TL HARCAMIŞ

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Genel Sekteri Halil Etyemez, geçen yıl Maliye Bakanlığı'nın giyim yardımı için ortalama memur başına 100 Türk Lirası harcadığını söyledi. Ayrıca Genel Sekreter Etyemez, memurların alacağı bu nakit yardımın miktarının devlet memurlarının meslek gruplarına göre değişiklik göstereceğini ifade etti.

Gökhan Kaya- Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber