Tıp mezunlarına online eğitim fırsatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hekimlerin mesleki bilgilerini güncel tutabilmesi için geliştirilen ücretsiz web seminerleri sayesinde,eğitimciyle kendi bilgisayarından iletişime geçen hekim sorularını, yazılı, sesli ve görüntülü olarak iletip anında yanıt alıyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı ve Tıp Bilişimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Kula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıp alanındaki hızlı ilerlemelerin, eğitimin sürekliliğini gerektirdiğini söyledi.

Hekimlerin mesleki bilgilerini güncel tutabilmek için eğitimlerini tamamladıktan sonra da bireysel çabalarıyla öğrenmeyi sürdürdüğünü anlatan Kula, ''Ancak hekimin ailesine, sosyal yaşamına zaman ayırma isteği, iş ve sorumlulukları gibi modern yaşamın getirdiği problemler, mezuniyet sonrası öğrenme sürecini olumsuz etkiliyor'' dedi.

Bu amaçla, mezuniyet sonrası tıp eğitimi için diğer alanlarda yaygın olarak kullanılan uzaktan eğitim araçlarını hekimlerin hizmetine sunmayı düşündüklerini belirten Doç. Dr. Kula, şöyle devam etti:

''Bunun üzerine web seminerlerinin kısaltması olan 'webinar' uygulamasını hayata geçirdik. Uygulamada öğretim üyesi, hekimlere online olarak eğitim veriyor. Katılımcı, uygulama sırasında eğitimi veren öğretim üyesiyle kendi bilgisayarından doğrudan iletişime geçebiliyor. Hekimler, sorularını yazılı ya da sesli ve görüntülü olarak iletip anında yanıt alıyor. Türkiye'de asenkron olarak bu yöntem kullanılıyor. Ancak soruların iletilip anında yanıt alındığı uygulamamız, bu yönüyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip.''

Uygulamayı, ilk olarak 12 Eylül 2009'da Online İnteraktif EKG Kursu şeklinde gerçekleştirdiklerini bildiren Kula, ''147 katılımcıyla yapılan uygulamanın memnuniyet yaratması üzerine projemize devam ettik. Bugüne kadar 13 webinar düzenledik. Seminerleri, başta Gazi olmak üzere İstanbul, Hacettepe, Ankara gibi birçok üniversiteden öğretim üyeleri veriyor. Webinarlarımızı düzenlerken katılımcıların istekleri ve en çok ihtiyaç duyabilecekleri konuları göz önünde tutuyoruz'' diye konuştu.

Temel amaçlarının eğitim olduğunu ve uygulamanın hekimlere ücretsiz sunulduğunu belirten Kula, ''Katılımcılar bu uygulamaların duyurulduğu http://www.webinarturkiye.com adresinden katılmak istedikleri uygulamalara ön kayıt yaptırıyor. Seminerden bir gün önce katılım için gerekli bilgiler, katılımcıya e-posta ile gönderiliyor'' dedi.

-AMAÇ: İLK SANAL KONGRE-

Tıp alanındaki eğitim ve bilimsel paylaşımlar için yapılan toplantıların yüksek maliyetleri olduğunu ifade eden Kula, bu uygulamaların önemli ekonomik tasarruf, ayrıca aynı miktarda maddi destekle daha fazla eğitimin yapılabilmesine olanak sağladığını bildirdi.

Hedeflerinin, konuşmacı ve katılımcıların eş zamanlı olarak sanal ortamda buluşup iletişime geçebilecekleri gerçek anlamda ilk sanal kongreyi gerçekleştirmek olduğunu bildiren Doç. Dr. Kula, kongreyi 2011'de yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber