Fakülte'de 'mobbing' iddiası mahkemeye taşındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesinde (EÜ) çalışan tekniker Cihat Erdener, kendisine mobbing (psikolojik baskı, yıldırma) uyguladığı iddiasıyla Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cihat Erdener, İzmir Barosuna kayıtlı avukatı Mustafa Kılıç aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığına yaptığı başvuruda, Fen Fakültesinde teknik hizmetler şefliği görevini yürüttüğü dönemde Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın ''kendisini aşağıladığını, depresyona girmesine neden olduğunu, başka fakültede görevlendirildiği gün arkasından helva dağıttığını'' ileri sürerek ''Nitelikli kasten yaralama'', ''Ayrımcılık'' ve ''Hakaret'' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Suç duyurusunda, Prof. Dr. Kazancı'nın Cihat Erdener'i, ''Sen düşünme, kendini zorlama, biz düşünürüz. Sen sadece söyleneni yap'' gibi sözlerle küçük düşürdüğü, ayrımcılık uyguladığı, pasif görevler verdiği, bu yüzden Erdener'in depresyona girdiği, bunun raporlarla da belgelendiği öne sürüldü.

Talebi olmamasına rağmen, bu durum nedeniyle, Rektörlük tarafından Edebiyat Fakültesinde görevlendirilen Erdener'in gideceği gün, ''Fen Fakültesinin çay ocağında helva yaptırılıp, dağıtıldığı, bunun Erdener'i duygusal olarak ezmek için yapıldığı'' da suç duyurusunda iddia edildi.

Prof. Dr. Kazancı'nın ''hakaret'' ve ''ayrımcılık'' suçlarının yanı sıra Erdener'in ruh sağlığını bozduğu gerekçesiyle ''kasten yaralama'' suçundan da cezalandırılması istendi.

-DEKAN PROF. DR. KAZANCI'NIN AÇIKLAMASI-

EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise Erdener'in iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Erdener'in bir süre tedavi gördüğünü belirten Prof. Dr. Kazancı, şöyle dedi:

''Bir türlü depresyondan çıkamadı. Mutsuzdu. Bu durum işine de yansıyordu. Kendisinin daha mutlu olabileceği Edebiyat Fakültesinde görevlendirilmesinin uygun olacağını bildirdik. Rektörlük de talebimizi uygun buldu. Açıkçası iyilik yaptığımızı düşünürken bu girişimi beni şaşırttı. Hukuki olarak hakkı ama ben doğrusu anlayamadım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber