Arınç: RTÜK tasarısını TBMM'ye sevk ettik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Başbakan Vekili Bülent Arınç, TBMM'ye sevk edilen RTÜK Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının, 9 Haziranda Anayasa Komisyonunda görüşüleceğini belirterek ''Yetişebilirse Temmuz ayına kadar, yetişemezse Ekim ayının başında yasalaşması için gayret sarf edeceğiz'' dedi.

İnternet Medyası Derneği (İMD) tarafından Kadir Has Üniversitesinde düzenlenen internet zirvesinin açılışında konuşan Arınç, ''3984 sayılı RTÜK Yasasını baştan sona değiştiren yeni RTÜK Kanununun önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. İnternet medyasıyla ilgili kanun üzerinde yapılacak çalışmalarda da uzman arkadaşlarımız bazı raporlar hazırladılar. Bunu, benzeri kanunlardan ilgili birimlerden uzak tutarak hazırlamak mümkün değil'' dedi.

Anayasa, TCK, tüketici hakları, reklamlar, hatta kredi kartlarıyla ilgili konuların bulunduğunu ifade eden Arınç, ''Bunların hepsini göz önünde tutmak suretiyle bu sektörün sorunlarını çözebilecek belki daha az maddeli yeni bir kanuna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ama diğer konuları göz ardı ederek bir sonuca gitmemiz mümkün değil. Ne kadar ilgilendiriyor, hangi açıdan ilgilendiriyor, bunları bütüncül bir yaklaşımla ele almak mecburiyetindeyiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber