Hasta yakınlarını dolandıran sahte polis yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2010 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, hastanelerde dolaşarak kendisini polis olarak tanıtıp, sözde hastanede yatan bir yakını için para topladığı iddiasıyla gözaltına alınan Burhan S. adliyeye sevk edildi. Zanlının aynı yöntemi kullanarak 8 kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Hastanelerde kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldıkları yönünde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yapılan şikayetler üzerine soruşturma başlatıldı. Dolandırıcının hasta yakınları ile Gayrettepe'de çalışan polis olduğunu söyleyerek dostluk kurduğu öğrenildi. Daha sonra yakınının hastanede yattığını ve acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Ekip bana parayı getiriyor. 15 dakika sonra burada olur. Siz bana bana verin ben size iade ederim." diyen zanlının parayı aldıktan sonra ortadan kaybolduğu iddia edildi.

İhbarla ilgili çalışmalara başlayan polis, hastane güvenlik kameraları kayıtlarını özel güvenlik birimlerine dağıttı. Fotoğraflarından kimliğinin Burhan S. olduğu belirlenen zanlının, Vakıf Gureba Hastanesi'nde yeni bir kurban ararken gözaltına alındığı öğrenildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde gözaltında bulunan Burhan S., parasını çaldığı iddia edilen 8 kişi tarafından teşhis edildi. Zanlı Burhan S., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber