Su kuyusuna düşen ilköğretim öğrencisi öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bornova ilçesinde, 25 metrelik su kuyusuna düşen ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu çıkartılan çocuk hayatını kaybetti.

Pınarbaşı semtinde, Reşat Turan İlköğretim okulu öğrencisi Aslan Daştan (14), 7056 sokak 40 numarada bulunan bir evin bahçesindeki 25 metrelik kuyuya düştü. Akşam saatlerinde meydana gelen olayı gören vatandaşlar durumu polis ve AKS ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen AKS 110 ekipleri, Aslan Daştan'ı kuyudan çıkarmak için çalışma başlattı.

Apartman etrafında toplanan mahalle sakinleri çalışmaları izlerken Daştan'ın yakınları ise itfaiye ekiplerine hızlı hareket etmeleri konusunda sitemlerde bulundu. Gaz maskesi ve üzerindeki teçizatla bir itfaiye eri kurulan vinç yardımıyla kuyuya indi. Bu sırada, çalışmaların yavaş yürüdüğünü öne süren Daştan'ın yakınları, itfaiye ekiplerine tepkilerini dile getirdi. Polis ekipleri, ortamı sakinleştirmek ve kalabalık olan grubun herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Kuyuya inen itfaiye eri, Daştan'ın bedeninin hareketsiz olduğunu ve ölmüş olabileceğini arkadaşlarına bildirmesi üzerine itfaiye aydınlatma için kullandığı ışıkları kapattı. Ardından kuyudan çıkarılan küçük çocuk ambulansla Türkan Özilhan Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesine kaldırıldı.

İlk belirlemelere göre, küçük çocuğun boynunun kırılması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Kesin ölüm nedeninin de belirlenebilmesi için cesedi otopsi yapılak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılacağı kaydedildi.

Bu arada küçük çocuğun ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Kuyu ise hortum sarma makinası ile kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber