Quest.net'in Türkiye yöneticileri yurtdışına kaçtı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Zinciri' kırıp kaçtılar

SAADET zinciri Quest.net'in Türkiye yöneticileri İranlı Mohammed Kharbotl ile Suriyeli Mohammad Bagher Mahmoudi'nin, 20 milyon dolarla yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı.

İstanbul Emniyeti'nin düzenlediği operasyonla, ikili ile birlikte 52 kişi gözaltına alınmış, 17 kişi tutuklanmıştı. Serbest kalanlar arasında yabancı uyruklu iki liderin de olması Emniyet'te büyük şaşkınlık yaratmıştı.

İTİRAZI ÖĞRENİP UÇTULAR

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, nöbetçi mahkemenin serbest bıraktığı İranlı Kharbotl ve Suriyeli Mahmoudi'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi için mahkemeye başvurarak yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Mahkeme başvuruyu değerlendirirken, Kharbotl ve Mahmoudi, yapılan itirazı avukatları kanalıyla öğrendi. Kharbotl İran'a, Mahmoudi'de ise Suriye'ye uçtu. İkilinin toplanan paraları daha önce yurtdışına gönderdiği öne sürüldü.

BAKAN ERGÜN DE SÖYLEMİŞTİ

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporda, Türkiye'de Quest.net diye bir şirket bulunmadığı ve Tüketici Yasası'na da aykırı faaliyet yürütüldüğü belirtilmişti. Bakan Nihat Ergün de önceki gün yaptığı açıklamada, 'Baktığınız zaman 20 milyon liradan fazla para toplanmış oluyor' demişti. Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber