Çubukçu: İçe kapanıktım, öğretmenim sayesinde konuşkan oldum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okulöncesi dönemde içine kapanık bir çocuk olduğunu söyledi.

Babasının tavsiyesi, öğretmenin gayretleriyle konuşkan bir çocuk haline geldiğini anlatan Çubukçu, bugünkü geldiği noktada ilkokul öğretmeninin katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Grand Cevahir Otel'de düzenlenen, "Değerler Eğitimi Uluslararası Konferansı"na katılan Bakan Çubukçu, yaptığı konuşmada, öğrencilerin değerler konusundaki gelişimine dikkat çekti. Çocukların insani ve ahlaki değerleri kazanma sürecinin aile kurumunda başladığını dile getiren Çubukçu, "Çocukların sosyalleşme fırsatı buldukları ilk yer okul. Okul ve aile ortamının ahlakî gelişimde çok önemli fırsatı birlikte sunduklarını söyleyebiliriz. Okul ve aile başta olmak üzere çocuğun etkileşim içinde olduğu çevre, iletişim bilişim araçları gibi etkileşimlerin de çocuğun üzerindeki etkileri azımsanamayacak ölçüdedir." diye konuştu.

Bakan Çubukçu, öğretmenlerin rol model olarak çocuğun hayatındaki önemini anlatırken, kendi hayatından örnekler verdi. Okulöncesi dönemlerinde içine kapanık bir çocuk olduğunu belirten Çubukçu şöyle devam etti: "Rahmetli babam beni okula kaydettirirken öğretmenime, 'benim bu kızla çok büyük ideallerim var, şöyle açılsın, konuşsun' diye tavsiyelerde bulunmuş. Ne zaman bir şiir okunacak, ne zaman bir konu anlatılacak hemen bana görev veriyordu. Hatta birinci dönemin sonunda bir konu ile ilgili babama karşı gelmişim, demokratik tutum. O da gitmiş öğretmenime demiş ki, 'Biraz fazla açmışsın, kapat. Artık evde her şeye itiraz eden bir çocuğa dönüştü.' diye. Bütün bunları kazanmamda öğretmenimin çok fazla yeri var." HÜSEYİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber