CHP MYK'nın tümüne yakınını değiştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de kurultayın ardından toplanan ilk Parti Meclisi (PM) toplantısında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri seçilirken Genel Başkan Yardımcılığı için adı geçen Gürsel Tekin'in MYK üyeliğine dahi seçilmemesi dikkat çekti.

CHP PM toplantısında CHP'nin yeni "A takımı" seçildi. Önceki MYK'dan yalnızca Genel Sekreter Önder Sav ile Faik Öztrak yeni MYK'da yer alırken Baykal'ın ekibinin tamamına yakını yeni yönetime giremedi. Eski Hazine Müsteşarı olan Öztrak, aynı zamanda Genel Saymanlık görevini de yürütecek.

Kurultay'ın ilk günü Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesinin ardından geceyarısı yeni bir liste hazırlayan ancak Kılıçdaroğlu'nun müdahalesiyle ikinci listeden vazgeçen Tekin'in MYK'ya seçilmemesi şaşkınlık yarattı. Tekin'in kurultay gecesi hazırladığı ikinci liste nedeniyle parti içinde de tepki çektiği, "Daha ilk günden ikilik yarattı" diye tepki gördüğü konuşuluyordu. Tekin'in PM üyeliğinden istifa edeceği ve İstanbul İl Başkanlığı'na tekrar döneceği de öne sürüldü ancak hem Tekin, hem de MYK toplantısının ardından açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Okay bu iddiayı doğrulamadı.

Bu arada PM toplantısında PM üyelerine Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Haberal'ın savunmasından oluşan "Suçum Ne?" kitabı dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber