Diyanet İşleri Başkanı: İmamların haftasonuna ekstra prim yok!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bazı imam ve sendikaların hafta sonunda görev yapanlara ''ekstra prim'' verilmesi talebinin yerine getirilemeyeceğini söyledi.Bardakoğlu, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin'de, yaptığı açıklamada, din adamlarının hafta sonlarında görev yapmasını ve ilgili sendikaların bu görev için ekstra prim taleplerini değerlendirdi.

Konuyla ilgili çalışma yapıldığını ifade eden Bardakoğlu, çalışma neticesinde il ve ilçe müftülüğüne yetki verilerek, caminin bulunduğu yöredeki halkın taleplerine göre yıllık ve haftalık izin isteklerinin şekillendirilmeye başlandığını söyledi.

''Biz sadece imamların değil, 72 milyonun Diyanet İşleriyiz'' diyen Bardakoğlu, şöyle devam etti:

''Artık müftülerimizin tespiti doğrultusunda camilerdeki yoğunluğun fazla olduğu yerlerde cemaatin hakkını, az olduğu yerde ise imamlarımızın özlük haklarını koruyoruz.

72 milyon kişinin din hizmeti talebini en iyi şekilde karşılamaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda imamlarımızın çalışmalarını da vatandaşın taleplerine göre yıllık izin ve haftalık izinleri karşılamaya çalışılıyor.

İzin konusunda sendikaların talepleri ve sözleri değil, bizim dediklerimiz doğrudur. Neticede sendikalar sadece bir açıdan konuya bakıyorlar. Yani sendikalar vatandaşın sendikaları değil, din görevlilerinin sendikalarıdır. Biz ise imamlarımızın yanı sıra vatandaşın haklarını da koruyoruz.''

Hafta sonu mesailerinde prim gibi bir talebin yerine getirilemeyeceğini anlatan Bardakoğlu, şöyle konuştu:

''Allah 5 vakit namazı emretmiş. İmam da 5 vakit namazı kıldırmak üzere göreve atanmış. Vakit, gündüz olur, gece olur, hafta sonu olur... Zaten imam bunu bilerek işe başlar.

Biz imamlığı normal memurluk gibi düşünemeyiz. Bu tür sözler ve talepler sadece sendikacılık adına yapılsa bile imamlığın ağırlığına zarar verir.

İmamlığın önemini, görevin ciddiyetini ve bu görevin 24 saat olduğunu bilen insanlar zaten bu tip istekleri telaffuz bile etmiyorlar. Bu tür talep ve tartışmalar, imamlık mesleğinin itibarını zedeliyor.

İmam, gece ve hafta sonu kıldırdığı namazlara da fazla mesai alırsa, gündüz ki boş zamanlar ne olacak? Talepleri dile getirenlerin sendikacılık aşkıyla ölçüsüz sözler dile getirdiğine inanıyorum.''

10 BİN MEMUR RAMAZAN'A KADAR GÖREV BAŞI YAPACAK

Bardakoğlu, geçmiş dönemlerde sıkça rastlanan din görevlisi açığının da büyük ölçüde giderildiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Şu an 10 bin camimizde din görevlisi yok. Ama bununla ilgili çalışmamız da sürüyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) çıkması beklenen çalışmayla bu sorunu çözeceğiz.

Hiç kimsenin endişesi olmasın. Ramazan'a kadar göreve başlaması ön görülen yeni memurlar, 10 bin camimizdeki açığı kapatacak. Kadrolu ve sözleşmeli olarak çalışacaklar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber