Sigara kullanımı yüzde 25 düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Dönem Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, kapalı alanlardaki yasak, fiyat artışı gibi nedenlerle sigara kullanımının yüzde 25 düştüğünü belirterek, resimli uyarılarla da yüzde 5 düşüş beklediklerini bildirdi.

Dağlı, Türkiye'de sigara ile mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

SSUK olarak kendilerine belirli hedefler koyduklarını belirten Dağlı, özellikle kapalı alanlarda sigara içilmesi konusunda önemli bir başarı yakaladıklarını kaydetti.

Dağlı, "10 yıl içinde Türkler şimdi içtiklerinin yarısı kadar sigara içmeyecek" dedi.

Türkiye'nin en büyük zafiyetinin satış noktalarında yapılan reklamlar olduğunu belirten Dağlı, yeni hedeflerinin ise bunları önlemek olduğunu söyledi.

Firmaların özellikle satış noktalarında "parıltı reklamlar" ile sigara kullanımını cazip hale getirdiklerini ifade eden Dağlı, şöyle konuştu:

"Reklam yasaklarının çok iyi uygulanması gerek. Firmalar promosyon ve reklam yapmamalı. Kanunda var ancak kaçak yapıyorlar, sigara reklamlarını satış noktalarında yapıyorlar. Türkiye'nin en büyük zafiyeti satış alanlarındaki reklam, giriyorsun bakkala pırıl pırıl bir raf. O reklamları kaldıracağız. TAPDK'da sigara endüstrisini çok memnun eden bir yönetmelik var, onun çok doğru çıkması lazım ve onun için uğraşacağız. Satış noktalarında tam karartma olması lazım. Yurt dışında sigara tezgah altında alınıp veriliyor. Türkiye'de de parıltılı raflardan inip, tezgah altına inecek, müşterinin gözüne batmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber