Gül'den İskenderun'daki saldırıya kınama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İskenderun'da 6 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin olarak, ?Türkiye terörle mücadelesini en güçlü şekilde, topyekun bir anlayışla sürdürecek, terör tehdidini bütünüyle ortadan kaldıracaktır. Bu çirkin saldırılar, devletimizin ve milletimizin iradesi ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır? dedi.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin terörle mücadelesini en güçlü şekilde, topyekun bir anlayışla sürdüreceğini ve terör tehdidini bütünüyle ortadan kaldıracağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, İskenderun'da 6 askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajda, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucunda 6 askerin şehit olmasından ve 7 askerin yaralanmasından duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

''Birlik ve beraberliğimizi, bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan bu hain saldırıyı nefretle telin ediyorum'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki, Türkiye terörle mücadelesini en güçlü şekilde, topyekun bir anlayışla sürdürecek, terör tehdidini bütünüyle ortadan kaldıracaktır. Bu çirkin saldırılar, devletimizin ve milletimizin iradesi ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz, vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimizi sonsuza kadar gönlünde yaşatacaktır.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

GÜL: ŞİDDETLE KINIYORUM

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin olarak, ''Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan ve Türkiye dahil 32 ülkenin sivil toplum kuruluşları mensuplarından oluşan yardım konvoyuna İsrail askeri kuvvetleri tarafından güç kullanılmasını şiddetle kınıyorum'' dedi.

Gül, ''İsrail karasularından 69 deniz mili uzaklıkta, uluslararası sularda vuku bulan, aralarında yaşlı, kadın, çocuk ve farklı dinlere mensup din adamlarının da bulunduğu sivilleri hedef alan ve uluslararası hukukun açık ihlalini teşkil eden bu saldırıya uluslararası camianın da bigane kalmaması icap etmektedir. İsrail, bu davranışıyla uluslararası kamu vicdanını derinden yaralamıştır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber