Trilyonluk otobüs yolsuzluğu

Haber Giriş : 24 Şubat 2005 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da halk otobüslerine ait evraklarda sahtecilik yaparak haksız kazanç sağlayan bir şebeke çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Mamak Jandarma Komutanlığı'nın Kıbrıs Köyü'nde işlenen bir cinayetin ardından yaptığı incelemede, bazı kişilerin kullanım süresi 10 yıl olan halk otobüslerini çalıntı gibi göstererek sigortadan para aldıkları belirlendi. Şebekenin daha sonra otobüsleri İstanbul ve Bursa'da üretilmiş gibi gösterip yeni otobüs alıyormuş gibi bankalardan kredi alarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Zanlıların, yaşı 10 yılı aşmış olan otobüsleri ise Ankara'da yeni trafik tescil belgesi çıkararak tekrar trafiğe sürdükleri anlaşıldı. Operasyonda yaklaşık 4 trilyon liralık yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkarılırken, 38 otobüs de jandarma ekipleri tarafından ele geçirildi.

Jandarmanın operasyonunda Bayram Çankal, Kazım Gülsoy, Durmuş Ali Ölmez, Ali Bozkurt, Sadık Genç ve Neşet Halit Çardak gözaltına alındı. Jandarma tarafından sorguları tamamlanan zanlılar Ankara Adliyesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlıların daha sonra Cumhuriyet Savcısı Ali Özdemir tarafından sorgulanmasına başlandı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber