Başhekim yaralıların durumunu anlattı - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, İsrail'den getirilen yaralıların genellikle göğüs, batın, kol ve bacaklarında ciddi yaralanmalar olduğunu belirterek, ''Ağırlıklı olarak ateşli silah yaralanması söz konusu'' dedi.

Doç. Dr. Doğan, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastaların sağlık durumlarının dün akşamdan itibaren tüm servisler tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığını bildiren Doğan, yaralıların genellikle göğüs, batın, kol ve bacaklarında ciddi yaralanmalar olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Doğan, ''Ağırlık olarak ateşli silah yaralanması söz konusu'' dedi.

Doç. Dr. Doğan, 3 yaralının tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü, diğer hastaların servislerde tedavi altında bulunduğunu belirterek, genel sağlık durumlarının ve morallerinin iyi olduğunu, birinci derecede yakınlarıyla görüştürüldüklerini ifade etti.

9 KİŞİNİN VÜCUDUNDA KURŞUN İZİ VAR

İSTANBUL - Adli Tıp Kurumu uzmanları, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybeden 9 kişinin ateşli silahlarla vurulduğunu ve vücutlarında kurşun izlerinin olduğunu bildirdi.

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu uzmanlarından alınan bilgiye göre, 9 yardım gönüllüsünün ateşli silahlarla vurulduğu ve vücutlarında kurşun izlerinin olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden gönüllülerden birinin yakın mesafeden vurularak öldürüldüğü de saptandı.

Uzmanlar, cenazelerin bir kısmının üzerinde giysilerinin olmaması nedeniyle kesin sonucun balistik incelemeden sonra ortaya çıkacağını, bu raporun da çıkmasının yaklaşık bir ay süreceğini kaydettiler.

DURUMU CİDDİ OLANLAR DA VAR

- Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, İsrail'den getirilen hastalara yapılan müdahaleleri öğrenmek için ciddi gayretlerinin olduğunu belirterek, ''Ancak bu konuda iletişimle ilgili ciddi bir eksiklik yaşandı. O yüzden tüm hastaları sanki ilk defa bize gelen hastalarmış gibi herhangi müdahale geçirmemiş gibi yeni baştan değerlendirdik'' dedi.

Doç. Dr. Doğan, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün gece hastaneye biri İrlanda uyruklu 19 yaralının getirildiğini hatırlatarak, hastalara geldikleri andan itibaren tüm tıbbi işlemlerin yapıldığını, tüm birimlerce sağlık durumlarının değerlendirildiğini söyledi.

Şu an itibarıyla üç hastanın yoğun bakımda, diğer hastaların ise servislerde tedavilerinin sürdüğünü vurgulayan Doğan, yaralanmaların ağırlıkla ateşli silahlardan kaynaklandığını, hastaların göğüs, batın, kol ve bacaklarında ciddi yaraların bulunduğunu bildirdi. Doğan, bazı hastalarda da gaz ve plastik mermilerden kaynaklanan yaralanmalar olduğunu da söyledi.

Hastaların genel durumunun geldiklerine oranla daha iyi olduğunu belirten Doğan, ''Ancak ciddiyeti olanlar da var'' dedi.

Hastaları kısa vadede taburcu etmeyi düşünmediklerini, durumu en iyi olanların bile 2-3 gün hastanede misafir edileceğini anlatan Doğan, ''Parçalı ve açık kırığı olan hastaların bazılarına cerrahi girişim gerekebilecek. Yaralanmalara bağlı enfeksiyonu olan hastalarımız var. Bunlarla ilgili tedaviler devam ediyor'' değerlendirmesinde bulundu.

-''İSRAİL'DE HASTALARA MÜDAHALELER YAPILMIŞ''-

Bir gazetecinin ''Savcılar ifade almaya devam ediyor mu?'' sorusu üzerine Başhekim Doğan, hastaların ifade vermeye devam ettiğini belirtti.

Başka bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaralıları ziyarete gelip gelmeyeceğini sorması üzerine Doğan, ''Henüz teyit almadık ancak muhtemelen gelecek diye düşünüyoruz'' dedi.

Bir başka soru üzerine de Doğan, hem psikologların hem de psikiyatrislerin hastaları değerlendirdiğini, hastaların psikolojik durumunun ve morallerinin iyi olduğunu, birinci derece yakınları ile görüştürüldüklerini bildirdi.

''Hastalara İsrailli doktorların müdahalesi olmuş mu?'' sorusu üzerine Doğan, şunları söyledi:

''İsrail'de hastalara müdahaleler yapılmış. Görünürde problemli bir müdahale görünmüyor. Hastalar orada gördükleri muameleyi kendileri ifade edeceklerdir. Tıbbi açıdan sıkıntılı bir durum görünmüyor. Hastalara yapılan müdahaleleri öğrenmek için ciddi gayretlerimiz oldu, ancak bu konuda iletişimle ilgili ciddi bir eksiklik yaşandı. O yüzden tüm hastaları sanki ilk defa bize gelen hastalarmış gibi her hangi müdahale geçirmemiş gibi yeni baştan değerlendirdik. Hastalarla ilgili her konuda hakimiyetimiz var.''

Bir gazetecinin ''İfade veremeyecek durumda olan hastalar var mı'' sorusu üzerine Doğan, yoğun bakımdaki 3 hastanın ifade vermelerine kendilerinin izin vermediğini, diğer hastaların ifadelerinin alındığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber