İsrailin şehit ettiği Devlet memuru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 23:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kardeşim bu filoya 'illaki şehit olacağım' diye binmişti

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sırasında hayatını kaybedenlerden Fahri Yaldız'ın kardeşi Habip Yaldız, ''Kardeşim bu filoya 'illaki şehit olacağım' diye binmişti, bizi üzdü ama kendisi amacına ulaştı'' dedi.

Gazze'ye yardım taşıyan gemide bulunan 43 yaşındaki 4 çocuk babası itfaiye memuru Fahri Yaldız'ın ailesi bugün acı haberi aldı.

Fahri Yaldız'ın eşi Güler Yaldız fenalaşarak Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fahri Yaldız'ın Adıyaman'daki evinin balkonuna Türk ve Filistin bayrakları asıldı.

Torununun hayatını kaybettiğini öğrenen ve fenalık geçiren anneanne Hayriye Ataş, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Fahri Yaldız'ın kardeşi Habip Yaldız, ''Kardeşim bu filoya 'illaki şehit olacağım' diye binmişti. Bizi üzdü ama kendisi amacına ulaştı. Allah gani gani rahmet etsin diyelim'' dedi.

Kardeşinin her zaman yardımsever, milletin derdiyle dertlenen, yetimlerle ilgilenen, kendini hayır işlerine adamış biri olduğunu ifade eden Habip Yaldız, şöyle konuştu:

''Filistin'e gitmeyi ve orada şehit olmayı çok istiyordu. İsrail'in baskıları ve 'gelmeyin' demesine rağmen benim annemin, eşinin, ne kadar söylememize rağmen 'gitme vuracaklar' dememize rağmen gitti. İlk gün onun vurulduğundan emindik çünkü o her zaman kendini öne atan ve her şeyi önce ben yapayım diyen biriydi. Hiçbir zaman kendini geri çekmeyen bir insandı. İyilikte her zaman kendini öne atardı ve fedakardı.

Dört gün bekledik ve şahadet haberi geldi. Uçaklar havaalanına indi, onun içinde zaten ismi yoktu. İsmi olmayan şehitler vardı ve gidip onlara bakarak teşhis etmemiz gerekiyordu. Amcamın oğlu ve ağabeyimin arkadaşları vardı, İstanbul'da onlar giderek teşhis etti. Şimdi ağabeyimin cenazesini bekliyoruz. Yarın sabah gelecek ve Cuma günü, Cuma namazında bir törenle şehidimizi toprağa vereceğiz. Yetimlere yardım eden ağabeyim şimdi çocuklarını yetim bıraktı.''

-ŞEHİT OLMASIYLA GURUR DUYUYORUZ-

Yaldız, kardeşinin 4 çocuğu bulunduğunun en büyüğünün 17, en küçüğünün ise 9 yaşında olduğunu belirtti. Kardeşinin şehit olmasıyla gurur duyduklarını ifade eden Yaldız, şunları anlattı:

''Şehit olmasıyla gurur duyuyoruz. İsrail de kendi akıttığı kanda bir gün mutlaka boğulacak. Bu vahşice işlenen cinayetler nereye kadar devam edecek? Bu filoyu daha barışçıl bir şekilde durdurabilirdi. Zaten motorlar durdurmuş, iki halat bağlayıp Aşod Limanı'na mı, yoksa başka bir yere mi çek götür. Bu yaptıkları ve indirme yapması bir yandan da dünyaya gözdağı vermesi anlamına geliyor. Bütün bu olanları ve İsrail'i kınıyorum.''

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan ise üyeleri ve arkadaşları olan Fahri Yaldız'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Fahri Yaldız'ın Filistin şehidi olduğunu ifade eden Gürbüzcan, Yaldız'ı yarın düzenlenecek büyük bir törenle uğurlayacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber