Silopi'deki izinsiz gösteride yaralanan BDP milletvekili, Ankara'ya getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Habur Sınır Kapısına yürümek isteyen grubun içinde yer alan ve çıkan arbedede yaralanan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, tedavisinin sürdürülmesi için Ankara'ya getirildi.

Mardin'den ambulans uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilen Bayındır, daha sonra ambulansla tedavisinin sürdürüleceği Mesa Hastanesine getirildi.

Hastane önünde, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve partililer tarafından karşılanan Bayındır, acil serviste tedavi altına alındı.

Selahattin Demirtaş, hastane önünde yaptığı açıklamada, kalça bölgesinde bir kırık olan Bayındır'ın ameliyata alınacağını söyledi.

Olayın son derece vahim olduğunu belirtip Devlet terörü uygulandığını iddia eden Demirtaş, AK Parti Hükümetinin uyguladığı politikaların masum olmadığını ileri sürdü.

Demirtaş, olayla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan açıklama beklediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Orada sayın vekilimiz hayatını da yitirebilirdi. Orada bir infial yaratılmak istenmiştir. Orada elde edilen sonuçla belki de bir iç çatışma provokasyonu yapılmak istenmiştir. Bu güçler kimdir? Hükümet ya bunları açıklar, bu talimatı veren, o saldırıyı gerçekleştiren her kimse, kimlerse ya onları açığa çıkarır yargının önüne teslim eder ya da sorumlusu İçişleri Bakanıdır. Siyasi sorumlu olarak kendilerini görürüz. Umut ediyorum ki bundan sonra bu tür barışçıl gösterilere, barış için yaptığımız etkinliklere, yürüyüşlere yaklaşırken ve bu tür etkinliklere karşı politika üretirken Hükümet çılgınca şeyler yapmaz. Umarım çılgınca şeyler yapmaz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber