Manavgat suyu ve Mavi Akım 2 askıda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Yıldız, İsrail'e Manavgat'tan su verme projesini başlatma niyetinde olmadığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail'le ilgili süreç normalleşinceye kadar İsrail'e Manavgat'tan su verme ve Mavi Akım 2 hattından doğalgaz iletme süreçlerini başlatma niyetinde olmadıklarını açıkladı.

Bakan Yıldız, "Bırakın başka konuları, son derece insani konulardan bahsederken bile zorlandığımız bir ortamda böyle projelerden bahsetmenin zamanı değildir diye düşünüyorum. İsrail özür dileyinceye kadar, ben pişman oldum ve yanlış bir tasarruf kullandım deninceye kadar bu işin peşinin bırakılmayacağının, yaptığının yanına kâr kalmayacağının bilinmesi lazım." dedi. İstanbul'daki Enerji Verimliliği Konferansı'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, İsrail ile askıya alınan projelerin yanı sıra çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 7-8 Haziran'da Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in katılımıyla Şah Deniz 2 projesinin imzalanacağını belirten Yıldız, "Bu konuda herhangi bir aksaklık olacağını düşünmüyorum. 2016-2017'den sonra üretilecek Şah Deniz 2 gazının hem Türkiye'de kullanımı hem de ülkemiz üzerinden Avrupa'ya kullandırılmasıyla alakalı bir anlaşma yapılmış olacak." dedi.

İstanbul'da yapılacak toplantıda Şah Deniz 1 gazının fiyatı, dağılımı ve miktarların kullanımının da gündeme geleceğini anlatan Yıldız, "Azeri kardeşlerimizle işbirliğimizin geliştirilmesi konusunda, yine enerji alanındaki hususlar gündeme gelecek. Bu konuda herhangi bir problemin yaşanmayacağını düşünüyorum." diye konuştu. Zonguldak'taki grizu patlamasında hayatını kaybeden iki madenciye yönelik arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Yıldız, "Bu iki kardeşimiz kömür göçüğünün temizlendiği yerden de çıkmazsa, bakılacak son bir yer kalıyor. Olmasını temenni etmediğimiz, oradaki 740 metrelik ve şu anda su seviyesinin yükseldiği asansör boşluğudur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber