4 Haziran 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül Yozgat'ta

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yozgat'tı ziyaret edecek. Gül, valilik ve belediye ziyaretlerinin ardından Karslıoğlu Konağı'nı gezecek. Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampusu ile Garnizon Komutanlığı'nı da ziyaret edecek olan Gül, akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek. (10.30/11.20/12.05/15.30/16.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Efsani İstanbul-Bir Başkent'in 8000 Yılı' sergisinin açılışına katılacak. (19.00)

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen Onur Günü etkinliğine katılacak. (10.00)

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde şehit edilen İHH görevlisi Cevdet Kılıçlar'ın cenazesi, Cuma namazını müteakip Beyazıt Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak. (13.15)

İsrail'in yardım gemilerine yaptığı saldırıda şehit olan Çetin Topçuoğlu, Adana'da, Cengiz Songür İzmir'de, Cengiz Akyüz'ün cenazesi de İskenderun'a bağlı Bekbele beldesinde toprağa verilecek.

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı silahlı baskında şehit olan 19 yaşındaki Furkan Doğan, bugün memleketi Kayseri'de toprağa verilecek. Doğan, Cuma namazına müteakip Hunat Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yoluculuğuna uğurlanacak.

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götürenlere yönelik yaptığı saldırı ile ilgili olarak Erzurum Sivil Kuruluşları Platformu öncülüğünde bir protesto mitingi düzenlenecek. (17.00)

İHH İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak. (11.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kütahya'da 'Katı Atık Tesisi' ile otel ve termal tesisin açılış törenlerine katılacak. Bakan Yıldırım, belediye başkanları ile toplantı yapacak ve ''Türkiye Buluşmaları Konferansı'na katılacak. (14.00/15.00/15.30/16.30/18.00)

Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacak. (10.30)

Albay Temizöz'ün de sanıkları arasında bulunduğu faili meçhuller davasına Diyarbakır'da devam edilecek. 9.30

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in kanlı gemi saldırısıyla ilgili ilk kez konuştu.

Gazze yardım gemisinde bulunan İngiliz aktivist konuştu: Hepimiz silahsızdık, İsrailli askerler bize silahla saldırdı

İsrail'in yardım gemisine yaptığı saldırıda, Amerikan vatandaşlığı da bulunan 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın hayatını kaybetmesi, ABD yönetiminin İsrail'e karşı takındığı yumuşak tavrını tartışmaya açtı.

SPOR

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekibi Medikal Park Trabzonspor'un ABD'li oyuncusu Wright sözleşme imzalayacak. (9,30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber