İHH Başkanı Yıldırım: Yeni organizasyonlar yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dünyada barış adına, ambargoların ortadan kalkması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, ''Elbette yeni organizasyonlar yapılacak'' dedi.

Yıldırım, Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Tazminat almak için mahkemeye başvuru yapılması durumunda İsrail'in tazminat ödemeyeceği söyleniyor, bununla ilgili nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine Yıldırım, İsrail'i gemilerin durumu ve tazminatlarla ilgili sıkıştıracakları çok nokta olduğunu ve bunu tüm dünyanın göreceğini kaydetti.

İsrail, Avrupa ve Türkiye mahkemelerinde bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, ''Türkiye'de birçok davamız geri çevrildi. Ama şu anda hiçbir güç bunu yapamayacak. Bunu zaman gösterecek. İsrail'i davalarla birçok şeye mahkum edeceğiz. Çünkü çantalarımızın içi talan edilmiş, paralarımız eksik, bilgisayarlarımız alınmış, fotoğraf makinelerimiz kırılmış, alınmış. Benim telefonuma el konuldu. Hani siz kanun devletiydiniz. Daha çok tazminat davaları açacağız, daha çok bilgiler var'' diye konuştu.

İsrailli askerlerin ellerindeki silahları alıp denize attıklarını bildiren Yıldırım, ''Beni sorgularken, 'Siz silah kullandınız' dediler. 'Hayır' dedim. 'Siz silahların sinyalini almışsınızdır, denizde olduğunu çok iyi biliyorsunuz' dedim. Sustular. Sonuçta biz İsrail'in tüm askeri şeylerini öğrenip gittik'' dedi.

Yıldırım, yukarıdan şehit haberleri gelirken, yaralı İsrail askerlerinin tedavilerini yaptıklarını, onlara su verdiklerini belirterek, ''Bazen o kadar çelişkiler yaşadık ki, ağzına su veriyoruz, bana 'Şu da şehit oldu' diyorlar. Bu çelişkiyi yaşadık. En sonunda beyaz gömleğimi çıkarttım. 'Yeter artık, teslim oluyoruz' dedim. Teslimden sonra elleri bağlı şekilde öldürülen var. Bu yaralı askerleri İsrail'e teslim edip dönerken karnına 5-6 tane kurşun yiyen bir doktorumuz var. Bu doktorun ismini şu anda hatırlamıyorum'' şeklinde konuştu.

Karşılarında bir filo olduğunu ve bu filonun açık denizlerde kendilerine saldırdığını aktaran Yıldırım, etraflarının sarıldığını ve 3 deniz altı, uçaklar, helikopterler ve insansız uçaklar gördüklerini kaydetti.

Pakistanlı bir gazetecinin, ''Tüm olanlardan sonra Arap Birliğinin, İslam Konferansının tutumundan memnun musunuz? Yeterli görüyor musunuz? Tekrar gemilerle çıkmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna da Yıldırım şu yanıtı verdi:

''Dünyada güzel gelişmeler var, ama bu gelişmeler, gerçekler ortaya çıkınca daha da güzelleşecek. O nedenle şu ana kadar yapılan açıklamaların bazıları yeterli, bazıları yetersiz, ama zannediyorum manzaralar ortaya çıkınca daha sert açıklamalar olacak. Onun için hem Arap Birliğine, hem İslam Konferansına bu bilgileri vereceğiz. Biz barışı çok önemsiyoruz. Dünyada barış adına, ambargoların ortadan kalkması için sonuna kadar gideceğiz. Elbette yeni organizasyonlar yapılacak.''

Yabancı basın mensuplarının da ilgi gösterdiği toplantıda, vakfa destek vermek için gelen 3 Musevi, ''İsrail Devleti'nin vahşeti'' yazılı pankart açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber