5-19 Haziran arasında deprem uyarısı!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Dumlupınar Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, 5-19 Haziran tarihleri arasında Jüpiter, Uranüs ve Ay'ın birlikte çekim uygulayacağını belirterek, "4-5 arasında değişen büyüklükte deprem yapması muhtemel olan bu çekimden etkilenmesi beklenen il ve ilçelerimiz Tunceli (Pülümür), Kütahya (Simav ve Tavşanlı), İzmir (Urla civarı), Afyon, Muğla ve Çanakkale açıklarıdır" iddiasında bulundu.

Haziran ayı içerisinde gök cisimleri çekim kuvvetlerinin Yerküre, Türkiye ve dolaylarında etkili olabileceğini belirten Prof.Dr. Mustafa Yıldırım, 5-8 Haziran 2010 tarihleri arasında Jüpiter, Uranüs ve Ay'ın birlikte çekim uygulayacağına dikkat çekti. Yıldırım, çekimin en şiddetli olacağı günün 6 Haziran olduğunu söyledi. Prof.Dr.Yıldırım, "Çekim daha çok Doğu Anadolu'nun orta ve kuzeyini, Akdeniz'in Antalya açıklarını, Güney Marmara ve Ege Denizi'ni etkileyecektir. 4-5 arasında değişen büyüklükte deprem yapması muhtemel olan bu çekimden etkilenmesi beklenen il ve ilçelerimiz Tunceli (Pülümür), Kütahya (Simav ve Tavşanlı), İzmir (Urla civarı), Afyon, Muğla ve Çanakkale açıklarıdır. 14-19 Haziran tarihleri arasında; önce 16 Haziran'a kadar Venüs ve Ay, daha sonra 16-19 Haziran arasında Mars, Satürn ve Ay birlikte çekim kuvveti uygulayacaklardır. Çekimin en şiddetli olacağı tarihler 15, 16 ve 17 Haziran tarihleridir. Yaklaşık bir haftalık bu süre zarfında büyüklüğü 4-5,5 arasında değişebilecek depremlerin, yine aynı yörelerde ve ayrıca iç Anadolu'nun Ankara civarında yaşanma olasılığı bulunmaktadır" dedi.

Yıldırım, çekimin etkisiyle Haziran ayı içerisinde İtalya'daki Etna Yanardağı'nın özellikle 4 Haziran'dan sonra yeniden püskürme olasılığı da olabileceğini söyleyerek, "İzlanda'da geçen aylarda harekete geçen yanardağ, bu tarihlerde yeniden kül püskürtkeye başlayabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber