Başbakan'ın temelini atacağı eğitim kampusu kaçak iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Haziran 2010 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık'tan iddia...

BURSA Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO), Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle yarın temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak olan BTSO Mesleki Teknik Eğitim Kampusu'nun, kaçak olduğunu iddia etti. Yeniceabat'ta yapılacak olan bu kampusun kaçak olduğunun, Osmangazi Belediyesi zabıta ekiplerince tutulan tutanak ile belgelendiğini iddia eden Uyanık, Başbakan'dan bu tesisin temelinin atmamasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın temelini atacağı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan Osmangazi İlçesi Bursa Yeniceabat Mesleki Teknik Eğitim Kampusu ile ilgili Bursa Akademik Odalar Birliği binasında bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıyı organize eden Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, kampusun kaçak olduğunu öne sürdü.

Kampusun 1/100 bin ölçekli Bursa 2020 yılı Çevre Düzeni Planı'na ve 1/25 bin ölçekli Merkez Planlama Bölgesi Nazım İmar Planı'na göre, Bursa Ovası içinde kaldığını belirten Uyanık, bu bölgenin kentin üst ölçekli planlarına aykırı olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nce 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planında yapılan değişiklikle, eğitim alanı olarak belirlendiğini kaydetti. Plana itiraz ettiklerini ifade eden Uyanık, değişikliğin ?kamu yararı' gerekçesiyle red edildiğini bildirdi.

?DEVLET ELİYLE TALAN DURDURULMALI'

Kampus inşaatının gerekli yapı ruhsatları alınmadan başladığını öne süren Uyanık, yerel yöneticilere ve yetkili kurumlara ilettikleri suç duyurularının ise dikkate alınmadığını söyledi.

Konuyla ilgili inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını da ifade eden Uyanık, ?Suç duyurusunun ardından Osmangazi Belediyesi tarafından yapılar hakkında, 3 Mayıs tarihinde kaçak yapı zaptı tutuldu. Başbakanımızın Bursa ziyaretinde açılışını yapacağı söylenen BTSO Mesleki Teknik Eğitim Kampusu'nun, belediyece zabıt tutularak kaçak yapı olduğu kesinleşmiştir. Başbakanımızdan bu kampusun açılışını yapmamasını talep ediyoruz. İlgili kurumların bu yanlış projeyi bir an önce sonlandırmasın ve devlet eliyle bu talanının durdurulmasını istiyoruz? diye konuştu.

Uyanık, ziyaret öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a elektronik posta yoluyla konuyu ilettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber