İstanbul'da sağanağa karşın, okullarda tatil yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2010 09:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- İstanbul'da etkili sağanak nedeniyle özellikle Anadolu yakasında bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Sağanak, Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla başta olmak üzere Anadolu yakasında etkili oluyor.

Avrupa yakasında da başlayan yağış, kentin her iki yakasında trafiği olumsuz etkiliyor.

Yağış nedeniyle Ümraniye, Pendik, Tuzla'da bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

İtfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanağın Anadolu yakasında etkili olduğunu belirterek, ''İlçe milli eğitim müdürleriyle görüşüyorum. Henüz okulların tatil edilmesi yönünde kararımız yok'' dedi.

BAKAN: İSTANBUL'DA TATİL KARARI YEREL YÖNETİMİN

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da sağanak nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak, ''Bugün itibarıyla durumu İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturduğu şartlar çerçevesinde değerlendirir ve karar verir'' dedi.

Bakan Çubukçu, gazetecilerin İstanbul'daki yağış nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin sorularını yanıtladı.

Konunun muhatabının İstanbul Valiliği olduğunu söyleyen Çubukçu, okulların tatili konusunda il ölçeğindeki kararların valiliklerce alındığını söyledi.

''Valilik de bu kararı alırken meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgiler doğrultusunda hareket ediyor'' diyen Çubukçu, dün İstanbul'un belli bölgelerinde yoğun yağış olduğunu kaydetti.

Çubukçu, ''Bugün itibarıyla durumu da büyük olasılıkla İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturduğu şartlar çerçevesinde değerlendirir ve karar verir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber