Apandis şikayetiyle geldi, ameliyat sonrası hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 11:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mersin'in Tarsus ilçesinde Devlet Hastanesi ana binası acil servisine apandis ağrısı şikayetiyle gelen ve ameliyata alınan Hatice Koyuncu (63) ameliyat sonrası hayatını kaybetti. Hasta yakınları doktoru suçladı.

Hatice Koyuncu, ağrı şikayetiyle devlet hastanesine getirildiğinde hemen ameliyata alındı. Durumu ağırlaşınca Adana Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen kadın yaşamını yitirdi. Yakınları, doktor usuçlayarak, ameliyat sırasında apandisinin, dalağının ve safra kesesinin alındığını, midesinin ve karaciğerinin hasar gördüğünü iddia etti. Koyuncu'yu ameliyat eden, daha önce de soruşturma geçirdiği belirtilen Operatör Dr. E.A.'nın sürekli olarak alkol aldığı iddiasında bulunuldu.

Yakınlarının iddiasına göre olay şöyle gelişti: 30 Mayıs Pazar günü apandisit bölgesinin şiddetli ağrıması üzerine Hatice Koyuncu yakınları tarafından, Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi. Burada ilk kontrolü yapan ve icapçı olan Operatör Doktor E.A. (36) tarafından ameliyata alınan kadının, iddiaya göre apandisinin yanı sıra dalağının ve safra kesesinin alındığı; karaciğerinde ve midesinde ise tahribat meydana geldiği iddia edildi. Ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan yaşlı kadının durumu ağırlaştı. Doktor E.A.'nın hal ve hareketlerinden şüphelenen Hatice Koyuncu'nun eşi Ali Koyuncu (60) ve 4 çocuğu, doktorun sarhoş olduğunu iddia ederek, hastane başhekimliğinden başka bir doktor istedi. Hasta yakınları aynı zamanda doktor E.A.'dan hakaret işittiklerini ileri sürerek, durumu hastane yönetimine ve emniyet güçlerine bildirdi.

Hastanın durumunun ağırlaşması üzerine Adana Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen kadın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Adana Balcalı Hastanesi'nde yaşamını yitiren Hatice Koyuncu'nun cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek otopsi yapıldı. Koyuncu'nun cenazesi yakınları tarafından Adana'dan Tarsus'a getirilerek şehir mezarlığında toprağa verildi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Koyuncu'nun çocuğu Mahmut Koyuncu, olayı hukuki yönden sonuna kadar takip edeceklerini ifade ederek, "Annemiz doktor hatası sonucunda yaşamını yitirdi. Bizlerin canı yandı, başkalarının canı yanmasın." ifadelerini kullandı.

Kızı Hayriye Koyuncu ise "3,5 saat süren ameliyat sonrasında annemin durumunu sormak için doktorla görüştüm. Bana 'ameliyat çok başarılı geçti, annen en az 30 yıl yaşar' dedi. Ama annem 3 günde öldü." şeklinde konuştu.

KAYMAKAMLIK VE HASTANE YÖNETİMİ İNCELEME BAŞLATTI

Konuyla ilgili konuşan hastane yetkilileri, hasta yakınlarının şikayeti üzerine inceleme başlatıldığını bildirdi. Tarsus Kaymakamlığı da inceleme başlattı.

Hastane yetkilileri, daha önce de üç-dört defa Op. Dr. E. A.'nın alkollü olarak çalıştığı ile ilgili şikayetler geldiğini, fakat yapılan incelemelerde hiçbir zaman alkollü olduğunun tespit edilmediğini belirtti.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulmak üzere aranan Operatör Doktor E.A.'ya ulaşılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber