Tokat'ta askeri helikopter düştü: Kurtulan yok - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ta askeri bir helikopterin düştüğü bildirildi. Alınan bilgiye göre, askeri bir helikopter, merkez ilçe sınırlarındaki bir yayla yakınlarında düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildiği kaydedildi.

Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, ilçelerine yakın olan ancak merkez ilçe sınırlarında bulunan Kuzalan Yaylası'nda askeri bir helikopterin düştüğü şeklinde bir bilgi ulaştığını kaydetti. Çakır, kendisinin de bölgeye hareket ettiğini ifade etti.

DÜŞEN HELİKOPTERDEN KURTULAN YOK

- Tokat Valisi Şerif Yılmaz, düşen askeri helikopterle ilgili olarak, ''Bize şu ana kadar intikal eden bilgiler kurtulanın olmadığı yönünde'' dedi.

Vali Yılmaz yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü yönünde bölgedeki vatandaşlardan ihbar geldiğini, bunun üzerine bölgeye jandarma birliklerinin, itfaiye ve acil yardım ekiplerinin, arama kurtarma timlerinin gönderildiğini söyledi. Yılmaz, ''Helikopter yanmış, arkadaşlarımız olay yerine ulaştı, şu anda onunla uğraşıyor'' dedi.

Helikopterde bulunan personel sayısı ile ilgili henüz kendisine net bir bilgi gelmediğini belirten Yılmaz, helikopterin Tokat'tan kalkmadığını ifade ederek, ''Dışarıdan gelen bir helikopter. Askeri, jandarmaya ait bir helikopter olduğu için personel ile ilgili rakamı tam teyit etmediğim için söyleyemiyorum'' diye konuştu.

Şerif Yılmaz, helikopterin Giresun'dan havalandığı bilgisini aldıklarını sözlerine ekledi.

DÜŞEN HELİKOPTERDE 3 ASKERİ PERSONEL BULUNUYOR

- Tokat'ta düşen askeri helikopterde Jandarma Genel Komutanlığından 3 personel bulunduğu bildirildi.

Giresun Valiliği yetkilileri, Tokat'ta düşen askeri helikopterin Jandarma Genel Komutanlığına ait olduğunu belirtti.

Helikopterde Jandarma Genel Komutanlığından 3 personel bulunduğunu ifade eden yetkililer, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığındaki görevlerinin ardından personelin helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığındaki pistten Ankara'ya dönmek üzere sabah saatlerinde yola çıktığını kaydetti.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Görgü tanığı Şehitler köyünden Mustafa İşler, helikopterin havada patladığını belirterek, 15 dakika sonra olay yerine geldiğini söyledi.

Mustafa İşler, "Helikopter havada infilak ettikten sonra 15 dakika sonra olay yerine geldim. Helikopter havada infilak ettikten sonra yere düştü, tamamen yanmıştı. olay yerinde askerlerin ağaçlara takılmış elbiselerini gördüm ama asker yoktu, yangın devam ettiği için olay yerine tam yaklaşamadık. 155 ve 156'ya haber verdik, daha sonra Jandarma geldi olay yerine." dedi.

Tanık Ali Yalçın da aynı ifadeleri kullanarak, ağaçlara asılı elbiseleri gödüğünü teyit etti.

ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: 3 ŞEHİT

- Tokat'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 3 askerin kimliği belli oldu.

Tokat Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 09.50'de Giresun'dan kalkan ve Ankara'ya hareket eden Jandarma Genel Komutanlığına ait ''Skorsky'' tipi askeri helikopterin Tokat sınırları dahilinde merkeze bağlı Gökdere Şehitler Yaylası bölgesinde saat 10.45 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü bildirildi.

Kazada Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'nın şehit olduğu açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber