Altın fiyatlarının daha da yükseleceği iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 12:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı (GKO) Sedat Özdinç, altın fiyatlarının daha da yükseleceğini ifade ederek, vatandaşları ellerindeki altınları satmamaları konusunda uyardı.

Genelde altın fiyatının yükseliş eğiliminde olduğunu belirten Özdinç, bunun nedenlerinin en başında Dünya'daki Global krizde, insanların altını yatırım aracı olarak görmelerinin geldiğini söyledi.

GKO Başkanı Özdinç, vatandaşların altını daha rahat bir yatırım aracı olarak gördüklerini belirterek, "Altın madenlerindeki altının da sıkıntı vermesinden, altın madenlerinden çıkan altının yetmemesinden dolayı bu yükseliş yaşanıyor ve gittikçe de altın fiyatları yükselecek. Yaklaşık olarak ons fiyatı bin ile bin 500 arasında seyredecek" dedi.

Vatandaşlara altınlarını satmamaları konusunda açıklama yapan Özdinç, "Yastık altında duran altınları kesinlikle satmasınlar. Altını uzun vadeli bir yatırım aracı olar görüp beklesinler. Bugün alıp da, 1-2 ay sonra satacağım değil de, 1-2 yıl bekletip o zaman satacağım diye düşünsünler. Biz eskiden beri vatandaşlarımıza söylüyoruz. Diyoruz ki; "Her ay olmasa bile, her yıl, bir tam altın ya da yarım altın, çeyrek altın alın. Bu şekilde 20-30 yıl sonra çok büyük bir kar elde edeceksiniz" bu şekilde

yapanlar çocuğunun geleceğini kurtarmış oluyor" diye konuştu.

"Mantıklı olarak düşünüldüğünde, çocuk 20 yaşına gelince altınları bozdursa. Çocuğunun üniversite masrafı çıkmış olur" diyen Başkan Özdinç, "Onun için vatandaşlarımız altına yatırım yapmaya devam etsin. Bu yatırımı da kısa vade de değil uzun vade de yapsınlar. Çünkü kısa vade de zarar ederler. Altın daha da yükselecek" şeklinde konuştu.

Vatandaşların altın konusunda genel bir yanlış yaptıklarının altını çizen Özdinç konuşmasını şu şekilde bitirdi:

"Şunu halkımız çok yapıyor. Ev ya da araba alıyorlar. Evi kabul ediyoruz ama altını satıp araba alayım diyorlar. Bu hakikaten yanlış bir şeydir. Çünkü altın durduğu yerde para kazanıyor. Vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Yastık altındaki altınlarınızı satmayın bekleyin. Çünkü bu fiyat yükselişi sürecek"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber