Prof. Güner cinayetinde bir tutuklama

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Güner ve oğlu Selçukhan ile Engin Bayramoğlu'nun öldürülmesi olayında, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Özdemir Cici yakalandı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ''şahısta hata sonucu iki kişiyi öldürmek, taammüden ve kan davası güderek bir kişiyi öldürmek, iki kişiyi kasten öldürmeye tam teşebbüste bulunmak, ruhsatsız silah taşımak'' suçlarından Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan İsmet Meral ile yeğeni Burak Reis'i, cinayetlerin ardından sakladığı ve suç delillerini yok ettiği iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Özdemir Cici'yi kent merkezinde yakaladılar.

Mahkemeye çıkarılan Cici, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek, Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklu sanıkların yargılanmasına 7 mart 2005'te Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Olayın gelişim süreci

Prof. Dr. Sadettin Güner, eşi ve üç çocuğuyla otomobiliyle seyir halindeyken Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde, 7 ocak 2005 gecesi silahlı saldırıya uğramıştı. Prof. Dr. Güner ile 4 yaşındaki oğlu Selçukhan Güner saldırıda hayatını kaybederken, eşi ve iki çocuğu olaydan yara almadan kurtulmuştu.

Aynı mahallede, bir gün sonra silahlı saldırıya uğrayan Engin Bayramoğlu ölmüş, otomobilinde bulunan biri çocuk iki kişi yaralanmıştı. Her iki olayın faillerinin İsmet Meral ile yeğeni Burak Reis olduğu açıklanmıştı.

Zanlılar Meral ve Reis'in, Trabzon'un Değirmendere Mahallesi'nde 6 ocak 2003'te silahlı saldırı sonucu öldürülen Yusuf Meral'in akrabası, Engin Bayramoğlu'nun ise Yusuf Meral'i öldürmekten mahkum Serkan ve Gökmen Bayramoğlu'nun ağabeyi olduğu öğrenilmişti.

"Delilleri yok etmek ve suç işleyenleri saklamak"

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce, yapılan operasyonlarda, İsmet Meralkent ve Burak Reis, her iki olayda kullanılan silahlarla yakalanmış, zanlılar ile ''delilleri yok etmek ve suç işleyenleri saklamak'' gerekçesiyle gözaltına alınan Sevim Gömleksiz 14 ocak 2005'te tutuklanmışlardı.

Gömleksizle birlikte aynı suçu işlediği iddia edilen Özdemir Cici hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Balistik ve Kriminal Şube Müdürlüğü'nce yapılan incelemede, zanlılarla ele geçirilen dört tabancanın olaylarda kullanıldığı belirlenmişti.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber