SEKA'da meydan savaşı hazırlığı

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEKA işçileri, bir yandan hukuk mücadelesinin sonucunu beklerken, bir yandan da internetten sağladıkları dokümanlarla operasyona karşı direniş eğitimi veriyor.

İşçiler, müdahale durumunda vardiya borusunu öttürerek İzmit halkını çağıracaklar. Ayrıca güvenlik güçlerinin girişini zorlaştırmak için fabrikanın değişik bölgelerine kayganlaştırıcı kimyevi maddeler sürülmüş. Gözaltı durumunda işleyecek hukuki süreç hakkında internetten derledikleri bilgileri duvara asmışlar. Velhasıl tam anlamıyla bir savaş hazırlığı yapılıyor.

Hükümetin kapatma kararı aldığı SEKA İzmit Fabrikası'nda direniş sürüyor. Mekanik atölyede kalan işçiler, hukuk savaşının sonucunu beklerken, bir yandan da olası operasyonlara karşı direniş taktikleri konusunda eğitim veriyorlar. 38'inci günündeki direnişe 704 işçi katılıyor.

Güvenlik güçlerinin olası müdahalesine karşı ciddi önlemler aldıklarını belirten işçiler giriş ve çıkışlarda nöbet tutuyor. Yabancılar içeri alınmıyor. Kamyon ve iş makineleri ile barikatlar kuran işçiler, müdahale halinde 'etkili sürprizler' hazırladıklarını belirtiyorlar. Atölyeye 50'ye yakın patlamaya hazır tüp yerleştirmişler. Biber gazına karşı gaz maskeleri hazır tutuluyor.

'Amaç rant aktarımı'
İşçiler, müdahale durumunda vardiya borusunu öttürerek İzmit halkını çağıracaklar. Ayrıca güvenlik güçlerinin girişini zorlaştırmak için fabrikanın değişik bölgelerine kayganlaştırıcı kimyevi maddeler sürülmüş. Gözaltı durumunda işleyecek hukuki süreç hakkında internetten derledikleri bilgileri duvara asmışlar.

Hükümetin fabrikayı kapatmak istemesinin temel nedeninin 'AKP'li belediyeye rant aktarımı yapmak' olduğunu iddia eden işçiler, direniş eğitimi için sağladıkları dokümanları atölyenin duvarına asarak, herkesin okumasını sağlıyorlar. Bu dokümanlarda içeriye gaz sıkılması, yangın çıkması, barikat kurulması gibi durumlarda yapılacaklar anlatılıyor.

Aralarındaki siyasi görüş farklılıklarına karşın dayanışma içinde olduklarını belirten işçilerden biri Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Özler, diğer işçilerle birlikte 'Leylim Ley' veya 'Karlı Kayın Ormanı' gibi şarkılara eşlik ediyor. "Ben Oğuzlar'ın Kayı boyundanım" diyen bir başkası, "Yaşasın sınıf dayanışması" diye slogan atıyor.Başbakan Erdoğan, Türk-İş Yönetimi ile yaptığı görüşmede 'konunun inceleneceğini' söyledi. Türk İş Başkanlar Kurulu da toplantısını İzmit'te gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber