SBS'de rahatsızlanan öğrenci, hastane öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2010 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Ilgın ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sırasında rahatsızlanan 6 sınıf öğrencisi Şerife Uysal (13), hava ambulansıyla getirildiği Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, Ilgın Aşağıçiğil İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Şerife Uysal, SBS'ye gireceği Ilgın 75. Yıl İlköğretim Okulu'na geldi. Tam sınav başladığı sırada rahatsızlanan Şerife, öğretmenlerinden izin alarak tuvalete gitti. Tuvalette bir anda yere yığılan küçük kızı gören gözetmen öğretmenler, hemen Ilgın Vefa Tanır Devlet Hastanesi'ne yetiştirdiler. Şerife Uysal, ilk müdahalenin yapılmasından sonra helikopter ambulansla Konya Eğitim ve Araştırması'na kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Şerife Uysal hayatını kaybetti. Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan otopside Şerife Uysal'ın karın bölgesinde iltihaplanma tespit edildiği öğrenildi.

Yakınları Uysal'ın bir hafta önce ishal nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, bir süre ilaç tedavisi gördüğünü belirtti. Ilgın ilçesine bağlı Aşağı Çiğil beldesinde yaşayan Uysal ailesi, olayı duyar duymaz Konya'ya geldi. İnşaat Ustası Baba Salim ve ev hanım Emine Uysal, kızının ölüm haberini alınca adeta yıkıldı.

Ilgın ilçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakarçayıldız, sınav başladığı sırada rahatsızlanan küçük kızın öğretmen gözetiminde tuvalete gittiğini, tuvalette aniden yere düştüğünü söyledi. Uysal'ın daha sonra hastaneye götürüldüğünü ifade eden Karakarçayıldız, Şerife'nin vefat haberini aldıklarında çok üzüldüklerini dile getirdi.

İngilizce öğretmeni Murat Mutlutürk, Şerife'nin çok temiz, düzenli ve çalışkan bir öğrenci olduğunu söyledi. Şerife'nin çok iyi kalpli olduğunu anlatan Mutlutürk, "Şerife içe kapanık, kimseye zararı olmayan ve herkese karşı yardımsever bir öğrencimizdi. Şimdiye kadar hiç şikâyet getirmedi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine baş sağlığı diliyorum." dedi.

Şerife Uysal'ın kesin ölüm nedeni, bulguların Adli Tıp Kurumu'ndaki incelenmesinin ardından belli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber