Okul önünde taciz protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 12:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da, öğretmenin erkek öğrencileri taciz ettiği iddia edilen ilköğretim okulu önünde toplanan grup, yönetimi protesto etti.

BDP İl Başkanlığı ve Demokratik Yurtsever Gençlik Derneğince dün düzenlenen ?Fuhşa, tecavüze, uyuşturucuya dur? yürüyüşünün ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında yapılan davet üzerine, aralarında velilerin de bulunduğu bir grup, Gülbahçesi Mahallesi'ndeki iddialara söz konusu olan okul önünde bir araya geldi.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan protestocuların sayısının artması üzerine, okulda bulunan öğretmenler araçlarıyla ayrıldı. Araçlar okuldan çıkarken bazı kişilerin tekmelediği, bazılarının da bağırarak tepki gösterdiği görüldü. Bu arada okul içinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri önlem aldı.

Okuldaki öğrencilerin velileri olduğunu belirten gruptaki bazı kişiler, müdür ve diğer yöneticilerin dışarı gelerek kendilerine açıklama yapmasını istedi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 4. sınıf emniyet müdürü ve Toplum Destekli Polislik ekipleri, okuldan çıkarak kapı önünde toplanan grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Elleri sopalı gençlerin de aralarında bulunduğu gruptakiler okula girmek isteyince polis tarafından engellendi. Bu sırada bölgeye Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler de sevk edildi.

Polislerin, aralarından seçecekleri gönüllü bir kadın ve bir erkek ile okul aile birliği başkanını müdürle görüştürebileceklerini söylemesine karşın gruptakiler, bunu kabul etmeyerek, yetkililerin yanlarına gelmesini istedi.

Bir süre okul yönetimini protesto eden gruptakiler, daha sonra polisin uyarısı sonucu dağıldı. Polis ekipleri, olası olaylara karşı okul içinde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Kentte, 9 Haziran tarihinde bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan B.U.R. (33), öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber