Mangal keyfi et fiyatlarına takıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havaların ısınmasıyla birlikte mangal sezonu da başladı. Vatandaşlar hafta sonu ve akşam saatlerinde fırsat buldukça mangal başına geçiyor. Ancak 'mangal' denince ilk akla gelen Eminönü sobacılar çarşısındaki mangal satıcıları, sezonun açıldığının çok da farkında değil.

Esnaf, pahalı et fiyatlarının mangal satışlarını etkilediği görüşünde. Önceki yıllarda müşteriye mangal yetiştiremediklerini söyleyen esnaf, bugünlerde satışların durgun olduğunu belirtti.

İstanbul'da her tür ve her fiyattan mangalın satıldığı Eminönü Sobacılar Çarşısı, mangal sezonuna 'durgun' girdi. Hafta sonu kısmen hareketliliğin yaşandığı çarşı esnafı, satışların önceki yıllara göre düşük seviyede kaldığını belirtiyor.

Satışlardaki durgunluğu et fiyatlarına bağlayan esnaf Ethem Haklıoğlu, "Kışın bile bugünkünden daha çok mangal sattık. Çok az bir kıpırdama var ama beklendiği gibi değil. Mangal satışları et fiyatlarının etkisinde kaldı. Vatandaş et alamadığı için mangal ihtiyacı duymuyor." dedi.

Sobacılar çarşısındaki mangal satan Seydi Emir de, satışlardaki durgunluğu herkesin mangal satmasına bağlıyor. Emir, "Toptancılar, mavnalar, kasaplar büyük marketler artık mangal satıyor. Vatandaşlar mangallarını buralardan alıyor. Ayrıca vatandaşlın alım gücü de düşük. Biz bakırdan mangal satıyoruz. Bunların fiyatı biraz daha yüksek. Sezon başladı ancak satışlar düşük." diye konuştu. Mangal satıcısı Şehmuz Özdoğan ise, her çeşit mangalın bulunduğu çarşıda satışların düşük olduğunu belirtti.

Sobacılar çarşısında 50 yıldır esnaflık yaptığını belirten Vedat Mercankaya da, soba ile birlikte satmaya başladığı mangalın en kömürle çalışanlarının tercih edildiğini belirtti. Kömürle çalışan mangalların daha sağlıklı ve ete daha çok lezzet kattığını aktaran Mercankaya, "Son yıllarda tüplü ve elektrikli mangallar da çıktı. Ancak biz kömürlü olanları tavsiye ediyoruz. Bu tür mangallarda pişen et daha lezzetli olur." ifadelerini kullandı Mangalda kullanılan kömürün de önemli olduğunu aktaran Mercankaya, "Elleme kömür kullanılmalı. Çıra ile tutuşturulan kömür köz olunca et mangala konulmalı. Toz yada diğer yakıtlar aşırı duman yaptığı için zehirleme riski oluşturur." şeklinde konuştu.

10 ile 200 TL arasında değişen fiyatlardan satılan mangalları dükkan önlerinde ve raflarda istifleyen satıcılar, mangalcıları bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber