Jandarma Komutanlığı'nın 171. yılı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkede huzur ve güvenliğin sağlanması, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması konusunda büyük bir vatan sevgisiyle çalışan Jandarma Teşkilatının, güvenliğin en önemli teminatlarından olduğunu bildirdi.

Gül, Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'a mesaj gönderdi.

Köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının 171. kuruluş yıl dönümünün gururla kutlandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

?Ülkede huzur ve güvenliğin sağlanması, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması konusunda büyük bir vatan sevgisiyle çalışan Jandarma Teşkilatı, güvenliğimizin en önemli teminatlarındandır.

Sorumluluklarını üstün hizmet anlayışıyla sürdüren Jandarma Teşkilatımız, nitelikli personeli, modern donanımı, kabiliyeti ve vazife bilinciyle, mülki, adli, askeri bütün görevlerini başarıyla yerine getirmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı, teröre karşı yürütülen kararlı mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin diğer unsurları gibi üstün gayretler göstermektedir. Fedakar tutumu ve vatan sevgisiyle, milletimizin güven ve sevgisine mazhar olan Jandarma Genel Komutanlığının bu mücadelesi her türlü takdirin üzerindedir.

Mukaddes vatan görevini yaparken şehit olan kahraman askerlerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, gazilerimizi minnetle anıyor, size, tüm personelinize başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum.?

BAŞBAKAN ERDOĞAN:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Genel Komutanlığının, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliğinin sağlanması için sarsılmaz bir inançla, millet ve vatan sevgisiyle görev yaptığını bildirdi.

Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığının 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'a kutlama mesajı gönderdi.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünün, aziz milletin huzur ve selametinin en önemli teminatının güvenlik kuvvetleri olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

?Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Genel Komutanlığı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için sarsılmaz bir inançla, millet ve vatan sevgisiyle görev yapmaktadır. Jandarmalarımızın bu yüksek ruh ve şuurla görevlerini yerine getirirken gösterdikleri büyük özveri ve sağladıkları başarılar her türlü takdirin üstündedir.

Güvenlik kuvvetlerimizin bölücü teröre karşı milletimizle ele ele, büyük kahramanlıklarla yürüttükleri mücadele, yeni başarılarla daha da güçlenerek, kararlılıkla sürmektedir.

Bu düşüncelerle, Jandarma Genel Komutanlığının 171. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyor, bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber