Polis savcıyı yaraladı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 4. Daire Başkanının korumalığını yapan polis memuru Emine Demirel'e, yüksek yargı organları yetkililerinin katılımıyla adliyede yapılan toplantıda, ?sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver'i yaraladığı? iddiasıyla dava açıldı.

Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit'in hazırladığı iddianamede, yüksek yargı organları yetkililerinin adliyedeki toplantısında, Danıştay 4. Daire Başkanı Miyase Engin Kumrulu'nun koruması Demirel'in, ?hukuka uygun şekilde müdahale etme imkanı bulunduğu halde, koruduğu kişinin çok uzağında meydana gelen olaya, görevinin önceliklerine uymaksızın, hukuka aykırı yöntem kullanarak müdahale ettiği? kaydedildi.

?Demirel'in, olası bir kargaşayı önlemek için görev hudutları dahilinde, mağdur Tanrıöver'e karşı, hukuka aykırı şekilde fiziki müdahalede bulunmaksızın da hareket etme imkanı bulunduğu halde, bu yolu tercih etmediği? savunulan iddianamede, Demirel'in, Savcı Tanrıöver'i, ?kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle yaraladığı? iddiasıyla 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Emine Demirel, Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Olayın ardından, ?kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle yaralama? suçundan hakkında soruşturma yürütülen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun'un koruma polisi Muzaffer Gümüş hakkında ise ek takipsizlik kararı verildi.Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver ile tartışan Danıştay 4. Daire Başkanı Miyase Engin Kumrulu'nun koruması Emine Demirel ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi Ali Suat Ertosun'un koruması Muzaffer Gümüş, haklarındaki idari soruşturma çerçevesinde açığa alınmış, polisler daha sonra görevlerine iade edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber