Eski kaymakama 10 ay hapis cezası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ferhat Çağlar Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde muhtaç ailelere bedava kömürün dağıtım işini alan firmadan çıkar sağladığı ve ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı davada görevi kötüye kullanmak suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

İstanbul 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Ferhat Çağlar, Aydın Mert, Çetin Akyol ve Birol Akyol hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay esas hakkındaki mütalaasında, Ferhat Çağlar'ın 2007 yılında Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın başkanı, Aydın Mert'in ise vakfın müdürü olduğu, diğer sanıklar Çetin ve Birol Akyol'un da müteahhit olarak vakfın ihalelerine girdiğini belirtti.

Ferhat Çağlar ve Aydın Mert'in 2007 yılında sosyal yardımlaşma vakfının dar gelirli vatandaşlara vereceği 9 bin ton kömürün dağıtım ihalesini kazanan Çetin ve Birol Akyol'a, vakfa bir araç almaları konusunda dayattıklarını, onların da beldelere dağıtılacak kömürü belde belediyelerinin dağıtmaları karşılığında 20 bin TL sekreteri aracılığıyla diğer sanıklara verdiklerinin öne sürüldüğünü hatırlattı.

Sanıklar Ferhat Çağlar ve vakıf müdürü Aydın Mert'in savunmalarında, vergi masrafından ve vakfın araç satın alamaması nedeniyle formaliteden Mehmet Kalsın'ın aracı bağış yapmış gibi gösterdiklerini, Ferhat Çağlar'ın şahsına intikal eden herhangi bir paranın bulunmadığını, dolayısıyla ortada irtikap suçunun bulunmadığını savunduklarını söyledi. Savcı Erbay ayrıca vakfın 20 bin TL zararının da sanıklar tarafından faizi ile birlikte 22 bin TL olarak iade edildiğini belirtti. Savcı Orhan Erbay, tüm delillerin değerlendirilmesi sonucu, irtikap suçundan Ferhat Çağlar ve Aydın Mert'in, ?edimin ifasına fesat karıştırma? suçundan da tüm sanıkların beraatlerine karar verilmesini talep etti.

ÇAĞLAR VE MERT'E 10 AY HAPİS

Mahkeme heyeti kararında, Ferhat Çağlar ve Aydın Mert'in yargılandıkları ?edimin ifasına fesat karıştırma? suçunun vasıf değiştirerek görevi kötüye kullanmaya dönüştüğünü belirterek Çağlar ve Mert'i bu suçtan 10'ar ay hapse mahkum etti. Ancak suçtan doğan maddi zararın karşılanmış olmasını dikkate alan heyet, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanıkların 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmalarına hükmetti.

ÇAĞLAR, İRTİKAP SUÇUNDAN BERAAT ETTİ

Mahkeme Çağlar'ın irtikap, Aydın Mert'in ise irtikap suçuna yardım suçlarından beraatlerine karar verdi. Çetin ve Birol Akyol da edimin ifasına fesat karıştırmak suçundan beraat ettiler. Ferhat Çağlar'ın çıkar sağlamak ve ihaleye fesat karıştırmak suçundan 22 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber