KESK, 657 sayılı kanunu protesto için Ak Parti il başkanlığına yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, ''Kamu emekçilerinin bu tasarıyı kabul etmesi, iş güvencelerine yönelik bu açık kastı sineye çekmesi mümkün değildir'' dedi.

Yüksel Caddesi'nde toplanan KESK üyeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı protesto amacıyla, sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı önüne yürüdü.

Evren, burada yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın 657 sayılı yasada yapmayı planladığı değişikliğe karşı itirazlarını dile getirmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

Değişiklik tasarısına ''kökten karşı olduklarını'' belirten Evren, ''Siyasi iktidarın kamu emekçilerinin temsilcilerine sormadan, danışmadan, kamuoyundan kaçırarak, kapalı kapılar ardında 'Ben yaparım olur' anlayışıyla gündeme getirdiği sinsi bir tasarıyla karşı karşıyayız'' dedi.

Tasarı açıklandığında ''neden kamuoyundan gizlendiğinin anlaşıldığını'' savunan Evren, şöyle devam etti:

''Çünkü bu tasarı kamu emekçilerinin ekmeğiyle oynamayı, iş güvencelerini ellerinden almayı, kamu emekçilerini kapıkulu yapmayı amaçlamaktadır. Çünkü bu tasarı kamu yönetimini toplumsal fayda ekseninde değil, sermaye etkinliği ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır. Kamu emekçilerinin bu tasarıyı kabul etmesi, iş güvencelerine yönelik bu açık kastı sineye çekmesi mümkün değildir.''

Tasarının kamu emekçilerinin iş güvencesine saldırdığını öne süren Evren, şunları kaydetti:

''Tasarı getirdiği disiplin uygulamalarıyla, kamu emekçilerinin kaderini amirlerin tek yanlı değerlendirmesine teslim etmektedir. Tasarı, kamuda çalışma düzenini daha da hiyerarşik, ast-üst ilişkilerine tabi hale getirecektir. Ayrıca bu düzenleme, kamu emekçilerinin, amirlerin hukuka aykırı olan emirlerine uymama yönündeki Anayasal haklarına da aykırıdır.''

Evren, KESK'ten Akman Şimşek, Meryem Özsöğüt ve Ahmet Danacıoğlu'nun emniyet güçlerince gözaltına alındığını belirterek, ''Sendikal mücadele veren arkadaşlarımızı kimse gözdağıyla, baskılarla yıldıramaz. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Çünkü onların mücadelesi demokrasi mücadelesidir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber