CHP'li 2 vekil: Dokunulmazlıklarımızı kaldırın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı özel yetkili savcılığınca yürütülen ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlanan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, dokunulmazlıklarının kaldırılması için ''Adalet-Anayasa Karma Komisyonu'' Başkanlığına başvurdu.

Ersin, Tınastepe ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile düzenlediği basın toplantısında, komisyon başkanlığına bugün başvurduklarını söyledi.

Fezlekede ''gizli tanıkların ifadelerini değiştirmeleri için aktif rol aldıklarının'' iddia edildiğini anımsatan Ersin, ''uyduruk'' olarak nitelendirdiği iddialardan aklanmak için dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini kaydetti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bugün Adalet Komisyonunda ''kendilerini davanın seyrini değiştirmeye çalışmakla'' suçladığını kaydeden Ersin, Ergin'in suç işlediğini iddia etti. Ersin, Ergin'in yürüyen bir soruşturma hakkında açıklama yaparak ve kendilerini baştan mahkum ederek hukuka aykırı davranışta bulunduğunu ileri sürdü. Ersin, ''Erzurum'daki hukuksuzluğun arkasında Sayın Bakan'ın ve dolayısıyla Hükümetin olduğunu gösteren bir davranışta bulunmuştur. Sayın Bakan ve Hükümet, Erzurum'da yaşanan hukuksuzluğun hücrelerine kadar girmişlerdir'' iddiasında bulundu.

Kimliklikleri gizli olması gereken gizli tanıkların herkesle görüştüklerini anlatan Ersin, söz konusu kişilerin kendileriyle görüşmek istediklerini kaydetti. Ersin, ''Acaba vicdan temizliği için mi yoksa komplo için için mi yönlendiriliyorlar'' dedi.

Bütün bunların açığa çıkması için dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini kaydeden Ersin, ''Bu sürecin sonunda kim adam kim şalgam bunu herkes görecek'' dedi. Ersin, komisyonun kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini belirterek, ''Bunu bir şarta da bağlamış değiliz. Yani hakkında kalpazanlık yaptığına, çete kurduğuna, ihalelere fesat karıştırdığına ilişkin fezlekeler bulunan sayın Başbakanın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin talebimiz yok. Dokunmayın Recebime, bize dokunun diyoruz'' şeklinde konuştu.

Tınastepe ise ''gizli tanık'' oldukları belirtilen kişilerle yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Tınastepe, ''içi boş olan dosyanın içine çekilmeye'' çalışıldığını söyledi.

Özdemir ise Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili soruşturmayı ''hukuk rezaleti'' olarak nitelendirerek, ''Korku imparatorluğunun esiri olmayacağız'' dedi.

Ersin, basın toplantısının sonunda, iddialarla ilgili görüntülerde yer alan ve ''ünlü'' olarak nitelendirdiği çantasını basın mensuplarına göstererek, çantayı ya hatıra olarak saklayacağını ya da açık artırmayla satacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber