Polis arabasının camını kıranları Seyfi Oktay işe almış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Haziran 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyfi Oktay'ın evinden alınması sırasında polis arabasının yumruklanması bazı gazetelerde 'Gözaltına isyan' başlığıyla verilmişti.

'Hesap soracağız' sloganları atan grup hakkında başlatılan soruşturmadan ilginç bir sonuç çıktı. Polis aracının camını karan Süleyman Şahin ve Haydar Şahindokuyucu'nun, Seyfi Oktay döneminde Adalet Bakanlığı'na alınan personel oldukları anlaşıldı.

Aracı yumruklayanlardan Süleyman Şahin'in, Oktay'ın doğum yeri olan Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya köyünden olduğu tespit edildi.

Emniyet, saldırı sırasında çekilen görüntülerden tespit ettiği iki kişinin bakanlık çalışanı olduğunu öğrenince, fotoğrafları bakanlığa göndererek görüntülerdeki kişileri teyit ettirdi. Seyfi Oktay'ın Keçiören'deki evinde polisin arama yaptığını öğrenen Şahin ve Şahindokuyucu, bir hastalarının olduğunu söyleyerek o gün izin aldıkları ve Oktay'ın evinin önünde bekleyen grubun içerisine dahil oldukları belirtildi. Adalet Bakanlığı çalışanı olan Şahin ve Şahindokuyucu hakkında, bakanlık bünyesinde de soruşturma açıldı. Saldırıyı gerçekleştiren bu iki bakanlık çalışanı, Seyfi Oktay'ın adalet bakanı olduğu dönemde 1992 yılında işe alındığı ve Şahin'in ise Oktay'ın köylüsü olduğu tespit edildi.

ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber