Ahmet Türk'e saldıran Çelik'e tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik'in avukatı Serkan Karaduman sanığın tahliyesine karar verildiği bildirildi.

İSMAİL ÇELİK'E İLK DURUŞMADA TAHLİYE

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik'in avukatı, müvekkilinin tahliyesine karar verildiğini bildirdi.

Ahmet Türk'ün, Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin duruşması için geldiği Samsun'da adliye çıkışı uğradığı yumruklu saldırıyla ilgili davaya Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşma çıkışı açıklama yapan tutuklu sanık İsmail Çelik'in avukatı Serkan Karaduman, müvekkilinin tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

Karaduman, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından müvekkilinin tahliyesi için tutuklu bulunduğu Samsun Kapalı Cezaevine hareket edeceklerini de ifade etti.

Söz konusu davada Uğur Keskinsoy da tutuksuz olarak yargılanıyordu.

İSMAİL ÇELİK: ''YUMRUKLARIM PKK'YA YÖNELİKTİ''

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İsmail Çelik ve tutuksuz sanık Uğur Keskinsoy'un yargılanmalarına başlandı.

Ahmet Türk'ün Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009'da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin duruşması için geldiği Samsun'da adliye çıkışı uğradığı yumruklu saldırıyla ilgili dava, Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Tutuklu sanık İsmail Çelik ve tutuksuz sanık Uğur Keskinsoy'un katıldığı duruşmada sanıklar ilk ifadelerini verdi.

Tutuklu sanık Çelik ifadesinde, olayın bir anda geliştiğini belirterek, planlı olmadığını iddia etti.

Çalıştığı oyun salonundan alışveriş için yakındaki bir markete gittiğini belirten sanık, adliye önünde kalabalığı görünce durduğunu söyledi. Basın açıklaması yapıldığını gördüğünü, bir kişinin ''niye geldiniz Samsun'u da karıştıracaksınız'' diye bağırdığını anlatan sanık, ''Bu sırada milletvekili Sırrı Sakık'ın (alçaklar, şerefsizler, köpekler) şeklinde hakaretler etmesi üzerine'' gerildiğini ifade etti. Çelik, bağırmak istediğini, ancak bağıran kişinin polisler tarafından götürüldüğünü görünce vazgeçtiğini söyledi.

Konuşmanın bitmesini beklediğini ifade eden Çelik, daha sonra şunları kaydetti:

''Yine vurma niyetim yoktu. Yanından geçerken dayanamadım ve bir anda patlayıp yumruk attım. Benim yumruklarım Ahmet Türk'e değil, PKK terör örgütüne yönelikti. Yıllarca oluşan birikim bir anda patladı. Ben belli bir yaş üzerinde olan mağdura yumruk attığımdan dolayı pişmanım. Ancak benim hıncım yılların birikimine idi. Yıllardır ülkede oluşan birikime yönelik idi.''

-BİRİKİM OLUŞTU-

Bu konuda daha önce verdiği ifadelerinde de benzer şeyleri söylediğini belirten sanık, ''İddianamede belirtildiği gibi, benim planlayarak mağdurun yanına yaklaşmam söz konusu değil. Olay bir anda gerçekleşti. Bir de mağdur ve DTP'lilerin PKK terör örgütünü öven nitelikteki açıklamalar sebebiyle birikim oluşmuştu. O anda mağdura patladım. Bu konudaki gazete kupürlerini mahkemeye sunacağız. Terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan karşılamalar dolayısıyla canım sıkıldı. Bu nedenle tahrik oldum'' diye konuştu.

TBMM'ye ait araca zarar verdiği iddia edilen tutuksuz sanık Uğur Keskinsoy da üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Duruşmaya katılan hazine vekili de sanıktan şikayetçi olduklarını bildirdi.

İsmail Çelik'in avukatları Serkan Karaduman ve Ayhan Keskin de olayın örgütlü olmadığını belirterek, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı da tutuklu sanık İsmail Çelik'in üzerine atılı suçun mahiyeti, delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldığı sürenin dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesi talebinde bulundu.

İfadelerin ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık İsmail Çelik'in tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, mağdur Ahmet Türk'ün beyanının alınması için yazılan talimat cevabının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber