Sigara satışında ürküten denetim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bergama Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yürütülen bir proje, küçük yaştakilere tütün ve tütün mamulleri satışı konusunda ''korkunç'' bir gerçeği ortaya koydu.

Okul öğrencilerinin ilçedeki 260 bakkal ve büfe gibi sigara satışı yapılan iş yerlerinden 155'ine, okul yönetimi gözetiminde çeşitli defalar sigara almak için yaptığı girişmelerde sadece 9 iş yeri sahibinin, yasa gereği çocuklara sigara satışı yapmadığı tespit edildi.

Çocuklara sigara satışı yapmayan 9 bakkal ve büfe işletmecisi, proje sonunda okul toplantı salonunda Bergama Kaymakamı Ertan Yücel ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in de katılımıyla düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Bergama Kaymakamı Yücel, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin yaptığı denetimin ortaya koyduğu sonucun hiç de iç açıcı olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

''18 yaşın altındakilere sigara satılması kanunen yasaktır. İlçede 155 bakkal ve büfe arasından sadece 9'unun öğrencilere sigara satışı yapmamış olması çok korkunç bir durum. Görülüyor ki, esnaf bu konuda bilinçsiz. Sigara gibi zararlı maddeleri 18 yaş altındaki çocuklara satmamaları gerekiyor. Öğrencilere sigara satışı yapmayan 9 esnafımızı kutluyorum.''

Okul Müdürü Ahmet Muştu, yürüttükleri proje çerçevesinde yapılan denetim çalışmasının ardından küçüklere sigara satışı yapılmaması konusunda bilinçlendirme kampanyası yürüttüklerini ve herkesin görebileceği şekilde ilçede ''Bakkal Amca, bana sigara satma'' yazılı afiş astıklarını belirterek, gelecek yıl da ''çocuklarımızı kimlerin sigara almaya gönderdiğini tespit etme'' yönünde bir proje yürüteceklerini söyledi.

Törende konuşmaların ardından Bergama'da küçük yaştaki çocuklara sigara satışı yapmayan Levent Küçük, Kadir Uçar, Emel Uşak, Mehmet Kaya, Ali Aydın, Ayşe Dalkılıç, Mustafa Çalışkan, Oğuz Erçoban ve Erdinç Çevik adlı bakkal ve büfe işletmecileri ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber