Şemdinli'de askeri birliğe saldırı: Şehit sayısı 11'e yükseldi/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Haziran 2010 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde karakola saldırı düzenleyen teröristler 8 askeri şehit etti. 14 asker yaralandı. Ardından yapılan operasyonlarda ise mayın patlaması sonucu 2 mehmetçik daha şehit oldu. Akşam saatlerinde ise yaralı askerlerden birisi daha hayatını kaybedince şehit sayısı 11'e yükseldi.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırının ardından güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürdüğü operasyonda, araziye döşenen patlayıcının infılak etmesi sonucu ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde karakola saldırı düzenleyen teröristler 8 askeri şehit etti. 14 asker yaralandı...

Karakola dün gece, aynı andan çok sayıda mevziden yapılan baskın sonrası çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 17 yaralı var.

Gediktepe mevkiindeki karakol, Irak, İran Tükiye üçgeninde bulunuyor.

Saldırının ardından çıkan çatışmalar zaman zaman devam ediyor.

Kaçan teröristlerin takibi için bölgeye özel birlikler gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın saldırılarını artırmasının beklendiği belirtilmişti.

Yaralı askerlerin, Şemdinli Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındığı bildirildi.

GENELKURMAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

1. Hakkâri / Şemdinli bölgesinde, Türkiye / Irak hudut hattında görevli bir sınır bölüğüne; bir grup terörist tarafından 19 Haziran 2010 günü saat 02:00'de saldırıda bulunulmuştur.

2. Çatışmada sekiz asker şehit olmuş, ondört asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir.

3. Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. Ayrıca, Irak'ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır.

4. İlk tespitlere göre; çatışmada oniki terörist etkisiz hale getirilmiştir.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber