Lise öğrencilerinin 'suyla çalışan araba projesi'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de eğitim gören 5 lise öğrencisinin geliştirdiği 'suyla çalışan araba motoru" projesi, öğrencilere hem Türkiye birinciliği kazandırdı, hem de yeni dünyaların kapılarını aralama fırsatı sundu.

Eyüp Aygar Anadolu Lisesinde eğitim gören Erkin Şahin, Umut Deniz Engin, Yaşam Gülseven, Gülün Tunay Baydar ve Ogün Aktaş, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılının başında "Çevremiz kirleniyor, bir şeyler yapmak lazım" düşüncesinden yola çıkarak "Suyla Çalışan Araba Motoru" projesini geliştirdiler.

Genç mucitler projeyi, Türk Eğitim Derneği'nin koordinasyonunda ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin desteğiyle yenilikçilik ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmek amacıyla hazırlanan "Genç İnovatif Girişimcilik Projesi" adlı yarışmaya göndererek, şanslarını denedi.

Ön elemeyi geçmelerinin ardından 28 Mayısta projelerini Ankara'da düzenlenen fuarda sergileme imkanı bulan gençler, 28 okuldan gelen projeleri geride bırakarak, Mersin'e birincilik ödülü ile döndüler. Kazandıkları bu başarıyla, 2 haftalık ABD gezisine katılma imkanı yakalayan gençlerin şimdiki hayali ise projeyi sektör temsilcileriyle buluşturabilmek.

ABD'DEN PROJE İÇİN GELECEKLER

Proje, aldığı ödül sayesinde yurt dışında da sesini duyurdu. ABD gezisinden önce Ankara'da olacak gençler, burada ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden gelen daveti değerlendirecek. Büyükelçilik mensuplarının yanı sıra ABD Dışişleri Bakanlığından gelecek heyetin karşısına çıkmaya hazırlanan öğrenciler, konuklara Pazartesi günü projelerini anlatacaklar.

En büyük hayallerini "Projemizi sanayicilerin hizmetine sunabilmek" diye dile getiren "genç mucitler", ABD gezisi sayesinde hem yabancı dillerini geliştireceklerini, hem de yeni kişilerle tanışarak "yepyeni bir dünyanın kapılarını aralayacaklarını" kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber