Şehit babası: 15 günlük asker oraya gönderilir mi?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2010 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Mutlu Saylan'ın babası Sıdık Saylan, oğlunun silah yüzü görmeden Şemdinli'ye gönderildiğini söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Sakaryalı Mutlu Saylan'ın ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

MUŞ'TAN GÖÇETMİŞLERDİ

Muş'tan göç ettikleri Sakarya'nın Arifiye ilçesinde market işlettiği öğrenilen 10 çocuklu aile, acı haberle yıkıldı. Şehit Saylan'ın 13 aylık asker olduğu belirtildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Mutlu Saydam'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Neviye Mahallesi Açmalar mevkisinde yaşayan Piyade Er Mutlu Saydam (21) şehit haberi ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaşan anne Hüsniye Saydam'a sağlık görevlileri müdahale etti.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda vatandaşlar ve askeri personel, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundular.

Baba Sıddık Saydam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun askere gitmeden önce markette çalıştığını belirtti.

15 GÜNLÜK ASKERDİ

Oğlunun silahın ne olduğunu bilmediğini ifade eden Saydam, ''Oradaki askerler de benim çocuklarım. Silahın daha ne olduğunu bilmiyordu. Sivas'ta 15 günlük askerlik yaptı, ondan sonra Hakkari'ye gönderdiler. 15 günlük asker, nasıl hududa gidecek? Eğitim görmemiş, bir şey görmemiş. En son 4-5 ay önce izne geldi. Dağıtımında onunla Van'a kadar gittim. Van'dan sonra beni bırakmadılar, gidemedim. Telefonla görüşüyorduk. İki gün önce telefon açmış. 5 gün dışarıda kalıyordu, 2 gün taburdaydı. Ağabeyi ile görüşmüş 'Ben yarın operasyona gideceğim' demiş. Terhisine 57 gün vardı'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber