Sözleşmeli iken kadrolu öğretmenliğe atananların göreve başlatılmaları konusunda MEB'den açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 14/06/2010 tarih ve 29617 sayılı ?Sözleşmeli öğretmenler? konulu yazılarına göre; Sözleşmeli öğretmenler istemeleri halinde 14/06/2010 tarihinden itibaren sözleşmelerini feshedebilecekler ve sözleşmelerinin feshini müteakip yeni görev yerlerine başlayabilecekleri gibi öğretmen adaylarının 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre yapılan tebligat çerçevesinde yasal süre içerisinde de görevlerine başlayabilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 14/06/2010 tarih ve 29617 sayılı ?Sözleşmeli öğretmenler? konulu yazılarında; ?Bilindiği gibi, Haziran 2010 atama döneminde 04/06/2010 tarihinde bilgisayar ortamında eğitim kurumları bazında yapılan öğretmen atamalarına ilişkin göreve başlama ve öğretmen adaylarına yapılacak işlemler hususunda gerekli açıklamalar ilgi yazıda yapılmış olup söz konusu yazının birinci ve ikinci şıklarında; "Sözleşmeli öğretmen olarak çalışanlardan kadrolu öğretmenliğe atananlar, 15/06/2010 tarihinden itibaren, bunların dışında kalanlar ise Ağustos 2010 atama tarihini takip eden günden itibaren atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine başvurmak suretiyle göreve başlayabileceklerdir.

Halen Bakanlığımız kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların kadrolu öğretmenliğe atananların yerine yeniden sözleşmeli öğretmen alınacağından, 14/06/2010 tarihi itibarıyla sözleşmelerinin feshedilerek kadrolu olarak atandığı görev yerine başlatılacaktır." denilmektedir.

Bu açıklamalardan hareketle, sözleşmeli öğretmen iken, bu dönemde kadrolu öğretmenliğe atananların görev yerlerinden 14/06/2010 tarihinde ilişkilerinin kesilmesi ve derhal yeni görev yerlerine başlamalarının zorunlu olduğu il millî eğitim müdürlüklerince öğretmen adaylarına bildirildiği Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden anlaşıldığından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığının 04/06/2010 tarih ve yazısında yapılan açıklamalardan sözleşmeli öğretmenlerin istemeleri halinde 14/06/2010 tarihinden itibaren sözleşmelerini feshedebilecekleri ve sözleşmelerinin feshini müteakip yeni görev yerlerine başlayabilecekleri gibi öğretmen adaylarının 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre yapılan tebligat çerçevesinde yasal süre içerisinde de görevlerine başlayabileceklerinin anlaşılması gerekmektedir.

Ancak sözleşmeli öğretmen iken kadrolu öğretmenliğe atanan öğretmen adaylarının; sözleşmelerinin feshedildiği tarih ile kadrolu öğretmen olarak göreve başlayacakları tarihler arasında herhangi bir ücret ödenmeyeceğinden, kadrolu öğretmenliğe atanan sözleşmeli öğretmenlerin yeni görev yerine başlamalarında bu hususu da göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

İşte o resmi yazı;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber