Muvazaalı eczaneye karşı önlem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yeni açılacak bir eczanenin muvazaalı olup olmadığı konusunda hazırlanacak rapora ilişkin değişiklik yapıldı.

Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik, eczacıların eczane açmak için il sağlık müdürlüklerine verecekleri evraklar arasında yer alan, eczanenin muvazaalı olup olmadığına ilişkin bölge eczacı odasınca hazırlanacak değerlendirme raporuyla ilgili yeni düzenlemeler içeriyor.

Buna göre, eczane açmak isteyen eczacı, hazırlanma süresi 10 günden 20 güne çıkarılan söz konusu raporu ispatlayıcı belgelerle birlikte il sağlık müdürlüğüne verecek.

Belirtilen süre sonunda rapor verilmediği takdirde muvazaa konusunda il sağlık müdürlüğü yetkililerince 10 iş günü içerisinde karar verilecek.

Bölge eczacı odasının verdiği rapor ile il sağlık müdürlüğünün görüşlerinin birbiri ile örtüşmediği durumlarda, muvazaa konusu, il sağlık müdürünün başkanlığında, il sağlık müdürlüğü ve eczacı odası tarafından görevlendirilecek yetkililerden oluşacak Muvazaa Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecek.

Bu komisyonda da muvazaa konusunda mutabakata varılamaması durumunda, dosya belgeleriyle birlikte ivedilikle Sağlık Bakanlığına gönderilecek.

Bakanlıkça, Türk Eczacıları Birliğinin uygun göreceği temsilcilerin de yer alacağı bir komisyon tarafından değerlendirme yapılarak muvazaaya ilişkin karar il sağlık müdürlüğüne bildirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber