MGK: Taviz yok, mücadele devam edecek - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Haziran 2010 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırılarının devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı konusundaki kat'i inanç ile bu alandaki mücadeleye bu tehdit bertaraf edilene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki irade teyit edilmiştir'' denildi.

DOST VE MÜTTEFİK ÜLKELER DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI

Toplantı sonrası, terörle mücadelede tüm boyutlar üzerinde durulduğunun belirtildiği bildiride terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine değinilirken 'Tüm dost ve müttefik ülkeler dayanışma içinde olmalı' denildi..


SONA ERDİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Yılda bir kez İstanbul'da yapılan Milli Güvenlik Kurulu bugün Köşk'teki güvenlik zirvesi ve Gül'ün muhalefet görüşmelerinin ardından terörle mücadele gündemiyle toplandı. İstihbarat, bölgede görev yapan personelin yapısı, komşu ve ilgili ülkelerle ilişkiler terörle mücadele başlığı altında gözden geçirilecek. Gözler toplantı sonrası çıkacak bildiride, bildirideki tavsiyelerde.

Harp Akademileri Komutanlığındaki olağan toplantı, saat 13.50'de başladı ve yaklaşık 6.5 saat sürdü.

Toplantıya İstanbul Valiliğinden Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanan Muammer Güler de ilk kez katıldı.

Ardarda şehitler... Sonrasında Köşk'te yapılan güvenlik zirvesi. Çıkan kararlar... Ve ardından yine saldırılar. MGK toplantısı yine kritik bir süreçte yapılıyor.

Masanın bir tarafında, Başbakan ve Bakanları, diğer tarafında ise Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarı var.

Gündem terörle mücadele. Özellikle de güvenlik zirvesinden çıkan kararlar. İstihbarat, bölgede görev yapan personelin yapısı, terör başlığı altında komşu ve ilgili ülkelerle ilişkiler.

Teröre karşı kısa ve orta vadede alınacak önlemler masaya yatırılacak. Bunlardan ilki bölgede görev yapan personelin yapısı gözden geçirilmesi konusu. Mücadelenin profesyonel birliklerce yapılması, 2007 yılında terörle mücadele amaçlı altı komando tugayının kurulacağı açıklandı. 6500'den askerden oluşan 6 komando tugayı, 1 tugay yüzde yüz profesyonelleşti.

Beşinin ise mart ayında yüzde 88'i profesyonelleşmişti. Şimdi çalışmaların bir an önce tamamlanması bekleniyor. Sayının artırılması da gündemde.


MGK BAŞLADI

Başbakan Erdoğan, MGK'ya katılacak bakanlardan önce Harp Akademileri Komutanlığına giriş yaptı. Başbakan Erdoğan'ın ardından bakanlar da içeri girdi.

Ankara'dan sonra ikinci kez İstanbul'da düzenlenen MGK Toplantısı saat 13.30 sıralarında başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığındaki öğrencilere konferans vermek için sabah 10.00 sıralarında 4 No'lu Nizamiye kapısından giriş yapmıştı. Gül konferansın ardından Harp Akademileri Komutanlığından ayrılmadı ve kritik MGK toplantısını beklemeye başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ise saat 09.30 sıralarında Harp Akademileri Komutanlığı 1 No'lu Nizamiye Kapısından giriş yapmıştı.

BAŞBAKAN VE BAKANLAR BİRLİKTE GELDİ

Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisinden çıkan Başbakan Erdoğan ile aralarından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de bulunduğu bakanlar saat 13.30 sıralarında Harp Akademileri 4 No'lu Nizamiye Kapısından içeri girdi. Toplantı için önce Başbakan Erdoğan ardından da ilgili bakanlar giriş yaptı.

MGK'NIN GÜNDEMİ

Saat 13.30 sıralarında başlayan MGK'nın gündem maddesinin terörle mücadele ve iç ve dış güvenlik konuları olacağı söyleniyor.

Bir numaralı gündem maddesi terör olan MGK'nın ne zaman sona ereceğine ilişkin bir bilgi ise henüz yok. Habercilerin Harp Akademileri Komutanlığı 4 No'lu Nizamiye girişindeki bekleyişi ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber