Siirtli'ler de üniversite talep ediyor

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Valiliği tarafından, üniversite kurulacak iller arasında Siirt'in de yer alması gerektiği konusunda bir toplantı düzenlendi. Konu hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Vali Murat Yıldırım, "Üniversite kurulmasını bütün Siirtliler arzu ediyor" dedi.

Hükümetin, üniversite kurmayı planladığı 18 il arasında Siirt'e yer verilmemesinin tepkileri sürüyor. Sosyo-ekonomik ve alt yapı özellikleri dikkate alınarak belirlenen Çorum, Amasya, Kırşehir, Kastamonu, Giresun, Ordu, Düzce, Aksaray, Nevşehir, Adıyaman, Sinop, Karaman, Tekirdağ, Uşak, Rize, Burdur, Erzincan ve Yozgat illerinde hükümet tarafından kurulacak üniversitelerin, 2005 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Siirt Valisi Murat Yıldırım, üniversite kurulacak iller arasında Siirt ilinin de yer alması gerektiği konusunda bir toplantı düzenledi. Valilik toplantı salonunda Vali Murat Yıldırım başkanlığında düzenlenen toplantıya, il, içi ve il dışından 50'ye yakın iş adamı ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Vali Murat Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, Siirtliler'in üniversite özlemi çektiğini belirterek, "Üniversitenin kurulmasını her Siirtli arzu ediyor. Ancak üniversitenin kurulması için diğer illerin yaptığı gibi öncelikle alt yapıyı hazırlamamız gerekiyor. Bugünkü toplantıda bunları konuşarak, atacağımız adımları belirlemeye çalışacağız. Öncelikle üniversitenin kurulacağı arsayı bulacağız" dedi.

Toplantıda daha sonra katılımcılar, yapılabilecekler konusunda görüşlerini aktardı. Toplantı sonunda, konu hakkında çalışmalar yapacak bir icra komitesinin oluşturulmasına karar verildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber