MEB'de rotasyon sırası İl/İlçe müdürlerine gelmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB okul müdürlerine uygulanacak rotasyonla ilgili kesin tavrını ortaya koymuştur. Konu ile ilgili yayımladığı emirde çizgi hatlarını net olarak belirlemiş ve kendi çıkardığı yönetmeliğe uygun olarak hareket etmiştir.

Bu konudaki spekülasyonları da bertaraf eden MEB'den beklenen yeni adım aylar öncesinde bizzat sayın bakan Nimet ÇUBUKÇU tarafından dile getirilen İlçe Milli Eğitim Müdürlerine rotasyon uygulamasına geçilmesidir.

Sayın bakan konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlerine hazır olun talimatı vermiş fakat daha sonra bu uygulamadan vazgeçmiştir.

Sayın bakan bu açıklamasını yaptığında İlçe Milli Eğitim Müdürlerine bir kolaylık sağlamış ve ?isteyenlerin karşılıklı yer değiştirebileceklerini yani becayiş yapabileceklerini ifade etmiştir. Hatta ve hatta hemen gönderin taleplerinizi imzalayalım" demiştir.

Bu uygulama yerindedir. Konunun sadece okul müdürleri ile sınırlı kalması amaca hizmet etmeyecektir. Rotasyonun İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerini kapsaması anlamlı olacaktır.

Yukarıda yazdığımız bakanın sözleri ile ilgili olarak biz Türkiye'nin en büyük İl'inin yöneticilerinin yalancısıyız. Sizde iyi bilirsiniz ki ateş olmayan yerden duman çıkmaz?.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber