Halkalı'daki hain saldırıyı yapanlar bulundu, patlatan aranıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkalı'daki hain saldırının joystickle gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bombayı hazırlayan iki kişi tutuklandı. Düğmeye basan terörist köşe bucak aranıyor

Halkalı'da 4 asker ile 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın şehit olduğu bombalı saldırı ve yine Halkalı'daki 17 kişinin yaralandığı polis servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıyı aynı PKK'lı grubun gerçekleştirdiği belirlendi. İstanbul'da 8 Haziran'da polis servisine yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan 19 kişi emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Bu kişilerden 10'u savcılıkça, 6'si çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Dört cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen bu kişilerden Seyithan Ö. Mehmet Kazım S. ve Okan A.'nın tutuklanmasına karar verildi. Tutuklanan Mehmet Kazım S. ve Seyithan Ö.'nün Halkalı'daki her iki saldırıda kullanılan bombayı hazırlayarak teslim ettikleri belirlendi.

BEŞ VAKİT NAMAZ KILMIŞ

Hazırladığı bombayla beş kişinin ölümüne yol açan Mehmet Kazım S.'nin gözaltında bulunduğu sürece 5 vakit namaz kıldığı öğrenildi.

Her iki olaydaki bombaları koyarak patlatan kişi ise aranıyor. Askeri araca yönelik saldırıda bombanın bilgisayar oyunlarında kullanılan joystick ile patlatıldığı saptandı. Polis yetkilileri, polis servisine düzenlenen saldırıda cep telefonunun birkaç saniye geç sinyal vermesi üzerine ikinci saldırıda joystick kullanıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Buse'yi kalbinden vurmuşlar

ASKERİ servise yönelik saldırıda Mehmetçik Dershanesi'ne giderken babası Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ'ın yanında şehit olan 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın tahrip gücünün artırılması için bombanın içerisine konulan çivilerden birinin kalbine isabet etmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Halkalı saldırıları tek elden çıkma

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın dün düzenledikleri basın toplantısında Halkalı'da 14 gün arayla gerçekleştirilen iki saldırılarının bağlantılı olduğunu açıkladı.

Vali Mutlu, 8 Haziran polisleri taşıyan araca yapılan saldırıyla ilgili ilk etapta 3 şüphelinin gözaltına alındığını ardından yapılan çalışmayla gözaltı sayısının 19'a çıktığını söyledi. Şüphelilerin adliyeye sevk edildiğini belirten Mutlu, bu kişilerin şüphelilerin ikinci bir eylem hazırlığı içinde olduklarının da belirlendiğini açıkladı.

Vali Mutlu 22 Haziran'da Halkalı'da askeri servis aracına yapılan saldırıya yönelik soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığını, bombayı uzaktan kumandayla patlatan teröristin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Devrim TOSUNOĞLU / İSTANBUL -Mete YILMAZ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber