Türkiye'nin İLO heyeti, toplantıya bile katılmayıp, turistik gezi yapmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

Her yılın haziran ayında yapılan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısına katılımcılar arasında en kalabalık heyeti olan Türkiye, bu yıl zorunlu olarak zayıflatıldı.

Çoğu dil bilmeyen heyet mensuplarının toplantılara bile katılmayıp, turistik gezi yaptığı eleştirileri artınca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, heyeti 100 kişiden 40 kişiye indirdi. ?ILO toplantı zamanında Cenevre sokaklarında sadece Türkçe konuşuluyormuş' esprilerine neden olan kalabalık heyet krizi, 2 yıl içinde aşamalı olarak çözüldü. Ömer Dinçer, heyet operasyonunu şöyle anlattı: ?Bu yıl biz 40 kişilik bir heyetle ILO toplantısına gittik. Önceki senelerde 100'ün üzerinde kişi katılıyordu. Sürekli eleştirel haberler yapıldı. Geçen yıl önüme 102 kişilik liste geldi. Sayıyı azaltın dedim. Ancak 80'e düşürdüler. ?Listeyi siz azaltın yoksa ben çizerim' dedim. Baktım olmuyor, bu yıl toplantı öncesinde bir dizi kriter koydum. Toplantılarda hükümet, işçi ve işveren temsil ediliyor. ?

Cinsiyet ayrımcılığı ırkçılık kadar tehlikeli

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kadınların iş gücüne katılımının yüzde 36'lardan, yüzde 24'e gerilediğini belirterek, ?Türkiye, Ortadoğu ülkeleriyle aynı grupta yer alırken, Güney Avrupa ile Latin Amerika ülkelerinin, bile oldukça gerisinde? dedi. Dinçer, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nca TBMM'de düzenlenen ?Kadının Çalışma Hayatına Katılımı ve İstihdamın Artırılması' toplantısına konuk olarak katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber