İş-Kur Genel Müdürü: İşsizliğin önüne geçilmesinde mesafe alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş-Kur Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, alınan önlemler ve hayata geçirilen teşvik projeleri ile işsizliğin önüne geçilmesinde mesafe alındığını söyledi.

İş-Kur Ege Bölgesi il ve şube müdürlerinin katıldığı işveren hizmetleri, iş gücü piyasa analizleri, iş gücü yetiştirme programları eğitimi Aydın'ın Söke ilçesinde yapıldı. Seminerde konuşan Biçerli, işsizlikle mücadelede çalışmalara hız verileceğini açıkladı.

Biçerli, Türkiye'nin küresel mali krizden etkilendiğini ve işsiz sayısının yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:

''2008 yılında kendini hissettirmeye başlayan küresel mali krizde İrlanda'da yüzde 6 olan işsizlik yüzde 13'e,İspanya'da yüzde 11'den yüzde 19, Litvanya'da yüzde 5'den yüzde 17.4'e ulaştı. Türkiye'de bu küresel mali krizden etkilenerek yüzde 11 olan işsizlik yüzde 15'lere sıçradı. İşsizlik dünyanın boğuşmakta olduğu ciddi bir sorun. Bizde etkilendik. Ancak kurumumuzun işsizlik konusuna verdiği önem ve 2008 yılından itibaren hayata geçirilmeye başlayan kadın ve gençlere yönelik, özürlülere yönelik teşvikler başta olmak üzere işsizlikle mücadelede mesafe almamıza ciddi katkısı oldu. Emek piyasasına yönelik teşvik bazındaki 2008 yılında alınan önemli kararların faydasını görmeye başladık. İş Kur bu ortamda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirebilmek için tam kapasite ile ciddi çalışma içerisinde.''

Biçerli, İş-Kur'un önlerindeki dönemi kurum olarak iyi değerlendirerek, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağına inandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber